Δ.Τ. Συνεργασίας Δημάρχου Ρεθύμνου με Πρέσβη Λιβύης


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδαςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Πρέσβη της Λιβύης κ. Αχμέντ Γιακόμπ Γκισλάλ υποδέχτηκε την π. Παρασκευή ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη, με την ιδιότητα του Πρέσβη, στην Κρήτη,  την περασμένη βδομάδα. 

Ο Δήμαρχος είχε εκτενή συνεργασία με τον κ. Γκισλάλ στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη, ζητήματα που άπτονται της πολιτικής σταθερότητας και της ανάγκης εγκαθίδρυσης της καθώς και δυνατότητες συνεργασίας στον εμπορικό, επιχειρηματικό  και τουριστικό τομέα μεταξύ Κρήτης και Λιβύης.

Ο Πρέσβης της Λιβύης, αφού τόνισε πως επέλεξε την Κρήτη ως πρώτο προορισμό για την έναρξη των επαφών της Πρεσβείας με αυτοδιοικητικούς και επιχειρηματικούς φορείς λόγω της γειτνίασης του νησιού μας με την Λιβύη αλλά και των στενών ιστορικών δεσμών που συνδέουν τις δύο περιοχές, ενημέρωσε το Δήμαρχο για την έκρυθμη κατάσταση που προκαλείται στην δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Λιβύης από τη βίαιη παρέμβαση των τζιχαντιστών.

Ο κ. Γκισλάλ ζήτησε από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου να υποστηρίξουν την κυβέρνηση η οποία είναι αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αφρικανική Ένωση  και ο Δήμαρχος τον διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Ρεθύμνης είναι πρόθυμος να συμπαρασταθεί με κάθε δυνατό και νόμιμο τρόπο στον αγώνα που δίδει ο λαός της Λιβύης για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας μετά από 42 χρόνια δικτατορικής κατοχής.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως ο Δήμος μας αναγνωρίζει και υποστηρίζει την νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση της Λιβύης και τη Βουλή των Αντιπροσώπων και  καταθέτει την αντίθεση του απέναντι στους φανατικούς που δρουν στη Λιβύη αλλά και στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις με βία, σκορπώντας το θάνατο σε αθώα θύματα.
Ως Δήμος είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια στο δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης και να συνεργαστούμε για τη διασφάλιση της ειρήνης και  την ανάπτυξη της χώρας.

Ο Πρέσβης της Λιβύης ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την κατανόηση και τη θετική του στάση και η συνεργασία τους έληξε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων. 

                                                                                ΑΠΟ  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: