ΔΤ ΕΣΕΕ για την ημέρα Ελληνικού Εμπορίου


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
μετά την Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της «Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου»

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2014, στα πλαίσια της «Ημέρας Ελληνικού Εμπορίου», η παρουσίαση από τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη προς τον Τύπο των τρεχουσών εξελίξεων στην Συνομοσπονδία και στο ελληνικό εμπόριο εν γένει.
Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης:

  • Αναφέρθηκε στις τροποποιήσεις του καταστατικού της ΕΣΕΕ και κυρίως στο ότι η Οργάνωση αφενός περιλαμβάνει και εκπροσωπεί το εμπόριο κάθε διάστασης και μορφής, αφετέρου εκφράζει πλέον γενικότερα το χώρο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
  • Επεσήμανε την πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ να επιδιώξει πιλοτική δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ζήτημα της άρνησης παροχής περίθαλψης προς τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τις οικογένειές τους, λόγω μη καταβολής εισφορών.  Η Συνομοσπονδία θέλει να περάσει το μήνυμα ότι, ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης δεν θεμελιώνει απλώς υποχρεώσεις, συχνά ασφυκτικές και δυσβάστακτες για τον πολίτη, αλλά και δικαιώματα.
  • Τόνισε τις προσπάθειες της ΕΣΕΕ για την δημιουργία του «Συνηγόρου  του Επιχειρηματία» στα πρότυπα ή εντός των πλαισίων του «Συνηγόρου του Πολίτη».  Μέχρι τότε η ΕΣΕΕ θα δημιουργήσει ειδική υποστηρικτική διαδικασία, με τον τίτλο «Δικηγόρος του Εμπόρου», που θα προσφέρει γενικές κατευθύνσεις στους επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην δραστηριότητά τους.
  • Σημείωσε για μία ακόμη φορά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις Κυριακές, τονίζοντας ότι η απόφαση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από την Κυβέρνηση ως εστία ανταγωνισμού αλλά ως ευκαιρία για το διάλογο επάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, ο κ. Κορκίδης αναφέρθηκε στο γενικότερο κλίμα στην αγορά και στην κοινωνία και επέμεινε ότι η απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανεκκίνηση της «πραγματικής» οικονομίας και την στήριξή τους, κυρίως μέσα από την δημιουργία διαθέσιμων και αξιόπιστων δομών χρηματοδότησης, όπως είναι η προτεινόμενη από την ΕΣΕΕ ειδικής Αναπτυξιακή Τράπεζα Μμε επιχειρήσεων (ΑΤΜΕ) που θα προέλθει μέσα από τις συνέργειες του ΕΤΕΑΝ με τις δομές των συνεταιριστικών τραπεζών.

 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: