ΔΤ για συνεργασία Δημάρχου με Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Τον Πρόεδρο και Μανόλη Βεληβασάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ιπποκράτη Μπελαδάκη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, υποδέχθηκε σήμερα στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης. Στο πλαίσιο της ιδιαιτέρως εποικοδομητικής συνεργασίας τους, το Προεδρείο του  Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών ανέλυσε στο Δήμαρχο το  σκεπτικό του νέου Συμβουλίου το οποίο χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια  και σταθερό προσανατολισμό την ανάδειξη της δύναμης της Κρήτης και των ανθρώπων της, σε όλο τον κόσμο. 
   Μάλιστα στις προθέσεις του Συμβουλίου είναι η διοργάνωση ενός παγκόσμιου Δικτύου, στο οποίο θα συμμετέχουν Κρήτες που ζουν σε κάθε γωνιά της Γης και διακρίνονται στους τομείς της Επιστήμης, του Πνεύματος, της κοινωνικής δράσης και προσφοράς, οι οποίοι, με συντονισμένες ενέργειες και συνεχή συνεργασία,  θα προβάλλουν την Ιστορία, τον Πολιτισμό,  την Παράδοση  και τις σύγχρονες δυνατότητες της Κρήτης, διατηρώντας ζωντανούς και ισχυρούς τους δεσμούς συνοχής της κοινής τους καταγωγής.  Εξάλλου, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο κ. Βεληβασάκης, οι Κρήτες της Διασποράς προσφέρουν τα σπίτια τους σε κάθε Κρητικό που  τους επισκέπτεται.
   Επιπλέον, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσαν το Δήμαρχο για την πρωτοβουλία τους, την οποία συμμερίζεται και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευγένιος, να συνταχθεί,  με τη συνδρομή όλων των Αρχών και Φορέων του Ρεθύμνου,  φάκελος πρότασης για ένταξη της Ιστορικής Μονής Αρκαδίου στα Μνημεία της Ουνέσκο.
   Επιπλέον, το 2016, έτος συμπλήρωσης 150 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών σκοπεύει να διοργανώσει πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Κρήτη και την Αμερική, αντάξιες της ιστορικής του σημασίας.
  Ο Δήμαρχος  κατέθεσε την ικανοποίησή του για τη εξαίρετη δραστηριότητα και τις εμπνευσμένες πρωτοβουλίες του Συμβουλίου Κρητών  και παρείχε στο Προεδρείο του τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα είναι σταθερός συνεργάτης και συμπαραστάτης στις ωραίες δράσεις τους, διότι είναι άξιοι πρεσβευτές της Κρήτης και της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.    Μάλιστα τόνισε ότι είναι για το Ρέθυμνο τιμή το γεγονός ότι αποτελεί έδρα του Συμβουλίου και μάλιστα φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
   Ως ένδειξη αλληλοεκτίμησης και σε ανάμνηση της συνεργασίας τους, αντάλλαξαν συμβολικά δώρα: Ο Δήμαρχος τους προσέφερε το ασημένιο νόμισμα με τα δελφίνια και το λεύκωμα με τους χάρτες του Ρεθύμνου και ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών του δώρισε την επετειακή αφίσα που εξέδωσαν πέρυσι με αφορμή τον εορτασμό της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, για την οποία ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι συνιστά μια επίκαιρη απάντηση  σε πολλές  κατευθύνσεις και είναι ενδεικτική του πως αντιλαμβάνονται  οι Κρήτες την παρουσία τους στην Ελλάδα και τον κόσμο.

                                         Από το Γραφείο Τύπου

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: