Τοποθέτηση Δημάρχου για το έργο ανάπλασης στη Σταμαθιουδάκη


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Κύριε Διευθυντά

Με αφορμή κάποια σχόλια που φιλοξενείτε στις στήλες των εφημερίδων σας και σε ραδιοφωνικές σας εκπομπές σχετικά με το έργο στην οδό Σταμαθιουδάκη, θα ήθελα να σας καταθέσω κάποιες παρατηρήσεις, τις οποίες  κοινοποιήσαμε  και σε συμπολίτες μας που μας κατέθεσαν γραπτώς ανάλογα  σχόλια.

Το έργο της οδού Σταμαθιουδάκη δεν έχει περατωθεί και ως εκ τούτου δεν έχει ακόμη παραδοθεί στο Δήμο Ρεθύμνης. Άλλωστε, όπως ίσως γνωρίζετε, όλα τα εκτελούμενα έργα έχουν δύο φάσεις, της προσωρινής παραλαβής και της οριστικής, η οποία γίνεται μετά από διάστημα 15 μηνών ακριβώς για να μεσολαβήσει ο ικανός χρόνος για να διαπιστωθούν τυχόν ατέλειες ή κακοτεχνίες.

Πραγματικά όμως θα εκτιμούσαμε να φιλοξενήσετε σε σχετικά ρεπορτάζ σας και φωτογραφίες της οδού Σταμαθιουδάκη πριν από τα έργα ανάπλασης για να θυμηθούμε όλοι την πρότερη κατάσταση της οδού ώστε να κάνουμε τις συγκρίσεις.  Έτσι, ίσως αντιληφθούμε ευκολότερα την ευθύνη όλων μας απέναντι στην προστασία του δημόσιου χώρου και των έργων που εκτελούνται για τη βελτίωση του, τον εκσυγχρονισμό του και εν τέλει την ποιότητα ζωής που προσφέρουν όλες αυτές οι παρεμβάσεις σε μας και τους επισκέπτες μας αντί να καλούμαστε να απολογηθούμε για ένα έργο που ακόμη δεν έχει τελειώσει και άρα  δεν το έχει παραλάβει ο Δήμος μας όπως και για πράξεις ιδιωτών, σε δικούς τους χώρους, που προσβάλλουν την αισθητική της πόλης και για τους οποίους δεν διαθέτουμε πλέον  (μετά και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας) κανένα μηχανισμό ελέγχου ή καταστολής. Αυτό το έργο, όπως γνωρίζετε έχει ανατεθεί εξ ολοκλήρου στην ΕΛ.ΑΣ την οποία κανείς όμως ουδείς φρόντισε να στελεχώσει με το απαιτούμενο προσωπικό για να μπορεί να ανταποκριθεί στις τόσες απαιτήσεις.

Τώρα, επί των σχολίων που φιλοξενείτε:         
 
Ειδικότερα για κάποια σημεία στα οποία φαίνεται να μην έχει εκτελεστεί το έργο,  αφορούν ιδιωτικό χώρο, ο οποίος ναι μεν θα διαμορφωθεί και θα αποκατασταθεί από αισθητικής πλευράς, όμως δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου εάν δεν μας το επιτρέψει ο ιδιοκτήτης τους.

Το ίδιο ισχύει και σε φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα στην οποία φαίνεται ο σκουπιδότοπος που έχει δημιουργηθεί σε χώρο παραπλεύρως του σούπερ μάρκετ της περιοχής. Η Υπηρεσία Καθαριότητας σε αυτοψία που διενήργησε διαπίστωσε ότι η φωτογραφία αναφέρεται  σε χώρο ιδιοκτησίας του Σουπερ Μάρκετ, ο οποίος είναι ιδιωτικός και άρα δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης. Στο συγκεκριμένο σημείο, η επιχείρηση έχει τοποθετήσει ένα κοντεϊνερ υποδοχής ανακυκλώσιμων υλικών τα οποία δεν παραλαμβάνει ο Δήμος αφού το εν λόγω Σούπερ Μάρκετ  έχει αναθέσει την περισυλλογή  τους σε ιδιωτική εταιρία έναντι οικονομικού οφέλους. Η καθαριότητα του εικονιζόμενου χώρου προφανώς είναι δική τους ευθύνη.

Οι σωροί αφισών, που έχουν προκαλέσει πτώση του εικονιζόμενου παραθύρου  λόγω βάρους, σε άλλο σημείο της οδού Σταμαθιουδάκη, βρίσκονται σε εγκαταλελειμμένο οίκημα, το οποίο επέλεξαν οι διαφημιζόμενοι να εκμεταλλευτούν, χωρίς κόστος, για την προβολή των εκδηλώσεων τους, αδιαφορώντας για την αισχρή, αισθητικά,  εικόνα που προκάλεσαν.  Ο εργολάβος Καθαριότητας είναι ενήμερος και θα παρέμβει και σε αυτό το   σημείο όπως και σε άλλα της πόλης που χρήζουν ανάλογης αποκατάστασης.

Σε ότι αφορά τη φύτευση στα παρτέρια που έχουν διαμορφωθεί,  αυτή δεν θα γίνει μέσα από το συγκεκριμένο  Προϋπολογισμό του έργου διότι τα χρήματα του έργου απορροφήθηκαν από την προέκταση της ανάπλασης μέχρι το ύψος του Στρατοπέδου. Όμως η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μας θα επιμεληθεί το χώρο.

Τέλος, σχετικά με τις  κακοτεχνίες που επισημαίνονται από συμπολίτες και προκειμένου για την αποκατάσταση της καλής εικόνας σε διάφορα σημεία του εκτελούμενου στην οδό Σταμαθιουδάκη έργου, η επιβλέπουσα Μηχανικός του Δήμου μας,  τις έχει ήδη  επισημάνει στον ανάδοχο εργολάβο, ο οποίος δεσμεύτηκε να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ευχαριστούμε θερμά τους συμπολίτες για το ενδιαφέρον τους και είμαστε στη διάθεσή τους για να συζητήσουμε κάθε πρόταση, σκέψη ή παρατήρησή τους  για κάθε θέμα που αφορά την ανάπτυξη του Ρεθύμνου ενώ πολύτιμη θα ήταν και η συνδρομή τους στην προσπάθεια που κάνουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες μας στην κατεύθυνση του σεβασμού των κοινόχρηστων χώρων της πόλης μας .

Από το Γραφείο Τύπου
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: