Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Χαιρετισμός Δημάρχου Ρεθύμνης στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας

                                           «Σπίτι του Πολιτισμού», 3-5 Οκτωβρίου 2014

Κυρίες και Κύριοι
Αγαπητοί Σύνεδροι 

Καλωσορίζουμε στην πόλη μας όλους εσάς, τους εξειδικευμένους  επιστήμονες απ’ όλη την Ελλάδα,  που εγκαινιάζετε με την παρουσία σας έναν γόνιμο και υγιή διάλογο πάνω σ’ ένα θέμα, διαχρονικό και εξαιρετικά επίκαιρο, όπως είναι η Ψυχική Υγεία.

Σας ευχαριστούμε που αποδεχθήκατε την πρόσκληση των διοργανωτών  και μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας που υποδηλώνει την πρόθεσή σας να μοιραστείτε μαζί μας τη γνώση σας και να συμβάλλεται στη διάδοσή της.

H σημασία της επιστημονικής αυτή συνάντησης δεν εξαντλείται στην παρουσίαση του έργου που επιτελούν οι κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας,τ ο οποίο και σεβαστό είναι και χρήσιμο. Ούτε στο γεγονός ότι κινητοποιεί τόσους επιστήμονες αλλά και εθελοντές σε μια γόνιμη σύμπραξη που μόνον καρποφόρα μπορείς να είναι για την κοινωνία μας. Η ουσία αυτής της συνάντησης έγκειται νομίζω στη δυνατότητα που προσφέρει σε όλους μας, να προσεγγίσουμε, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των ειδικών, όλες τις παραμέτρους ενός σύνθετου, ευαίσθητου, πολύπλοκου και συνεχώς διευρυνόμενου ζητήματος της Ψυχικής Υγείας. Η πλούσια θεματολογία του Συνεδρίου, το επιβεβαιώνει: Οι σύγχρονες θεωρίες περί θεραπευτικής αγωγής, σε συνδυασμό με ανθρώπινα παραδείγματα θεραπευτικών παρεμβάσεων, η διασύνδεση των Κινητών Μονάδων τόσο μεταξύ τους όσο και με την εκάστοτε τοπική κοινωνία μέσω Προγραμμάτων που υλοποιούνται όπως το “Γνωρίζω, Μιλάω, Αλλάζω” που υλοποιήθηκε και στο Ρέθυμνο, η ανανέωση της μορφής και η προσαρμογή του περιεχομένου δράσης των Μονάδων στις σύγχρονες ανάγκες, μέσα από δομές παροχής υπηρεσιών υγείας αλλά και δομές αντιμετώπισης της φτώχειας,  η λειτουργία του Εθελοντισμού και οι ομάδες αυτοβοήθειας, η συμβολή του Πολιτισμού και της Τέχνης στη διαχείριση των προβλημάτων ψυχικής υγείας αλλά και οι  μελλοντικές προοπτικές των κέντρων ψυχικής υγείας, καλύπτουν ως άξονες διαλόγου, ένα ευρύτατο φάσμα ζητημάτων στενά συνδεδεμένων με την Ψυχική Υγεία, τα οποία θα τεθούν όλα στο τραπέζι της συζήτησης.

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εν προκειμένω το Δήμο μας, η διοργάνωση της επιστημονικής  αυτής συνάντησης έχει μεγάλη σημασία διότι τροφοδοτεί με επαρκή γνώση τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του αναπτυξιακού σχεδιασμού μας για το Ρέθυμνο και τους ανθρώπους του. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας, η οποία διαπιστώνω με χαρά ότι συμμετέχει με ειδική εισήγηση στο Συνέδριο, θα δώσει το στίγμα αυτού του σχεδιασμού. Αυτό που εγώ μπορώ με βεβαιότητα να καταθέσω είναι η γενναιότητα, πραγματικά, με την οποία τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας ανταποκρίνονται στις ανεξέλεγκτα αυξανόμενες ανάγκες των συμπολιτών μας οι οποίοι εμφανίζουν ψυχικές νόσους ως αποτέλεσμα  της πολεπίπεδης κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας.

Αγαπητές Κυρίες και Κύριοι Σύνεδροι

είστε στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Το έργο σας είναι δύσκολο και το γνωρίζουμε όλοι καλά. Σας καταθέτουμε το σεβασμό και την εκτίμησή μας για όσα προσφέρετε καθώς και τη διαβεβαίωση της συμπαράστασης του Δήμου μας στις πρωτοβουλίες και δράσεις σας ώστε μαζί να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας μας και να συντονίζουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπισή τους.  Άλλωστε πάγια άποψη μας είναι πως όποιος αποστασιοποιείται από τα αληθινά ανθρώπινα προβλήματα και όποιος απέχει από τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν αρκετοί από τους συνανθρώπους του ενώ μπορεί να τους βοηθήσει, δεν δικαιούται να απολαμβάνει τα εύσημα μιας  χρηστής διοίκησης .

 Σας εύχομαι λοιπόν, να έχετε Δύναμη και Υγεία για ν' ανταποκριθείτε στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις των καιρών.
Ελπίζω η σύντομη παραμονή σας στην πόλη μας να σας επιτρέψει να γνωρίσετε τη φυσική ομορφιά της, τη δυναμική των ανθρώπων της και να σας εξασφαλίσει λίγη ανάπαυση που είμαι βέβαιος ότι σας χρειάζεται. Να είστε καλά και καλή επιτυχία στις εργασίες της επιστημονικής συνάντησης που στηρίζετε με την ενεργή συμμετοχή σας.

 

Σας ευχαριστώ πολύ

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: