Συμπαράσταση στους αγώνες των αγροτών


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

ΙΝΚΑ - Ινστιτούτο Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται στο πόδι, η απαξίωση, η εκμετάλλευση, η αισχροκέρδεια έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Οι καταναλωτές είναι στο πλευρό τους.
Το αγροτικό ζήτημα, η απαξίωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής από τα καρτέλ και τους μεσάζοντες και το ντάμπινγκ κατά της ελληνικής παραγωγής από την διεθνή και την ντόπια κερδοσκοπία μας αφορά όλους.

Η ληστρική συμπεριφορά είναι διττή: χαμηλές τιμές, τιμές πείνας για τον αγρότη, πανάκριβες τιμές, τιμές πείνας και για τον καταναλωτή.
Δεν είναι δυνατόν το πανελλήνιο να γνωρίζει ότι υπεύθυνα για όλη αυτή την κατάσταση είναι τα καρτέλ μερικών επιχειρηματιών και μεσαζόντων και ο πολιτικός κόσμος να προσποιείται ότι το αγνοεί και να μην λαμβάνει μέτρα. Τίθεται για μια ακόμα φορά εύλογο το ερώτημα: έχουμε κυβερνήσεις και πολιτικούς όλων των Ελλήνων ή των λίγων ισχυρών; Υπάρχει δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία στην χώρα μας ή το Σύνταγμα γράφτηκε για να καταπατείται ;   

Το Νέο ΙΝΚΑ έχει θέσει παγίως και εδώ και πολλά χρόνια  προς όλους τους αρμόδιους το αίτημα:
Ελάχιστη επιτρεπόμενη τιμή πώλησης για τον παραγωγό σε κάθε προϊόν, που να καλύπτει αντικειμενικά τις δαπάνες και τον μόχθο του και να του αφήνει κέρδος.
Ορισμός της ανώτατης λιανικής τιμής του παραγόμενου προϊόντος με βάση την ελάχιστη τιμή πώλησης από τον αγρότη επί ένα συντελεστή. Οι τιμές πέραν των ανωτέρω χαρακτηρίζονται αισχροκερδείς και επισύρουν κυρώσεις.     
Έχουμε ενδελεχώς εξειδικεύσει την πρακτική εφαρμογή των ανωτέρω και έχουμε προτείνει συγκεκριμένους θεσμούς και μηχανισμούς .

Χαιρόμαστε που ακούμε τους αγρότες να υποβάλλουν το ανωτέρω, κοινό και δίκαιο κοινωνικά αίτημα ως κύριο αίτημά τους και δηλώνουμε την συμφωνία και την αλληλεγγύη μας..
Πέραν των ανωτέρω, έχουμε προτείνει ειδική εθνική στρατηγική και πολιτική για την αγροτική παραγωγή και την κατανάλωση
Η αγροτιά είναι η ψυχή της υπαίθρου, η ψυχή της Ελλάδας. Η αγροτιά είναι το κομβικό παραγωγικό στοιχείο της πραγματικής οικονομίας και παράγει τα αγαθά  για τις βιοτικές ανάγκες όλων μας.   

Πριν από λίγους μήνες αποφασίστηκε η δημιουργία μιας κοινής επιτροπής ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ενώσεων Καταναλωτών, που θα λειτουργεί συντονιστικά σε όλο το φάσμα : από την παραγωγή έως την κατανάλωση. Στην επιτροπή αυτή θα καλέσουμε και την ΓΕΣΑΣΕ. Είναι η ώρα το όργανο αυτό να λειτουργήσει, είναι η ώρα της κοινωνίας όλων των πολιτών.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: