ΔΤ ΕΚΠΟΙΖΩ Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παραπλανούν τους καταναλωτές


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ Ένωση Καταναλωτών - Η Ποιότητα της Ζωής

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παραπλανούν τους καταναλωτές σχετικά με την κατανάλωση καυσίμων

Έρευνα της ιταλικής καταναλωτικής οργάνωσης Altroconsumoαπέδειξε πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν διαφορετικά αποτελέσματα σχετικά με τα επίπεδα  κατανάλωσης καυσίμων των αυτοκινήτων από αυτά που ισχύουν στην πραγματικότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκατομμύρια καταναλωτές να έχουν εξαπατηθεί και το επίπεδοκατανάλωσης καυσίμου του αυτοκινήτου τους να είναι μεγαλύτερο από αυτό που είχαν ενημερωθεί μέσα από τη διαφήμιση.
Πιο συγκεκριμένα, η Altroconsumoεπέλεξε τα αυτοκίνητα FiatPanda 1.2 και VolkswagenGolf 1.6 TDI.Έκανεακριβώς τα ίδιαεργαστηριακά τεστπου απαιτεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία από την αυτοκινητοβιομηχανίαγια τη μέτρηση της κατανάλωσης καυσίμουπριν κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο στην αγορά.Τα αποτελέσματα, επιβεβαιώνοντας και άλλα προηγούμενων ερευνών,αποκάλυψαν πως η κατανάλωση καυσίμων ήταν υψηλότερη κατά 18% και 50% αντίστοιχα, απ’ αυτήν που διαφήμιζαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.
Αυτή η διαφορά στην κατανάλωση καυσίμων οφείλεται στο ότι οι κατασκευαστές, εκμεταλλεύονται στο έπακρο τα κενά της σχετικής νομοθεσίας χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, για να φτάσουν σε ποσοστά κατανάλωσης σημαντικά χαμηλότερα από αυτά που ισχύουν σε συνθήκες πραγματικής οδήγησης(όπως π.χ.η διόγκωση των ελαστικών με αέρα πάνω από το όριο ή η μείωση του βάρους των οχημάτων κ.ά.).
Για πρώτη φορά στην Ε.Ε., ηAltroconsumo θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό στην Ιταλία για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες αυτών των δύο μοντέλων αυτοκινήτων να αποζημιωθούν. Οι καταναλωτές που εξαπατήθηκαν ενδέχεται να έχουν πληρώσει ετησίως έως και 500,00€ παραπάνω, από αυτά που περίμεναν από τις διαφημίσεις της εταιρίας.
ΗΕυρωπαϊκήΟργάνωση Καταναλωτών (BEUC), μέλος της οποίας είναι και η ΕΚΠΟΙΖΩ, έχει από καιρό καλέσει την Ε.Ε. να αντικαταστήσει τον ξεπερασμένοτρόπο ελέγχου κατανάλωσης καυσίμων των αυτοκινήτων, που ισχύει σήμερα, με μία καινούρια διαδικασία που έχει υιοθετηθεί το 2014από τονΟ.Η.Ε. ενσωματώνοντάς την άμεσα στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Αυτή την περίοδο, όλες οι καταναλωτικές οργανώσεις της Ε.Ε. είμαστε σε επαφή για να βρούμε τους καλύτερους τρόπους συλλογικής και συντονισμένης δράσης στο άμεσο μέλλον.
Όμως, εμείς ως καταναλωτές τι μπορούμε να κάνουμε; Πριν απ’όλα, όταν βρισκόμαστε στην διαδικασίααγοράς αυτοκινήτου, θα πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί όσον αφορά την δήλωση των αυτοκινητοβιομηχανιών για το επίπεδο κατανάλωσης καυσίμων.Και να λαμβάνουμε υπόψη μας, ότι το κόστος κατανάλωσης καυσίμων θα είναι πάντα υψηλότερο απ’αυτό που ισχυρίζονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες!

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: