Δ.Τ.ΕΣΕΕ - Συνάντηση ΕΣΕΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου

Δελτίο Τύπου
«H ΕΣΕΕ ζητά την συνδρομή της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την αντιστροφή του κλίματος»

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 8 τρέχοντος, στο Προεδρικό Μέγαρο συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Τζίκα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Καρανίκα.
Ο κ. Κορκίδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  για την συνεχή αγωνία που βιώνει ο εμπορικός κόσμος της χώρας εν μέσω ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας και την βαθιά επιθυμία του για αποκατάσταση της σταθερότητας στην αγορά και για έλευση στην οδό της ανάπτυξης.  Το ελληνικό εμπόριο τελεί εν γνώσει των δηλώσεων που έχει κατά καιρούς κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την βίαιη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, το βαρύ οικονομικό και κοινωνικό κόστος και την βύθιση της οικονομίας σ’ ένα φαύλο κύκλο ύφεσης με την ανεργία να έχει φθάσει σε απαράδεκτα ποσοστά.  Ο κ. Κορκίδης επισήμανε ότι, προκειμένου να συνεχιστεί η διαφαινόμενη τάση ανόδου του τζίρου του εμπορίου, η ανάδειξη μιας αναπτυξιακής προοπτικής είναι η μόνη διέξοδος και πρότεινε την δημιουργία μίας αναπτυξιακής Τράπεζας που θα αναλάβει την χρηματοδότηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και θα σημάνει την αντιστροφή του δυσχερούς κλίματος στην αγορά.  Τέλος, αναφέρθηκε στο άρθρο 16 του Προεδρικού Διατάγματος 258/2005, το οποίο αφορά την ποινικοποίηση των οφειλετών του ΟΑΕΕ (μόνου από τα ασφαλιστικά ταμεία που καταδιώκει ποινικά τους οφειλέτες του για ίδιες εισφορές), τονίζοντας ότι είναι άδικο στην εποχή της κρίσης ο επιχειρηματίας που βλέπει καθημερινά τον τζίρο του να μειώνεται και μένει ανασφάλιστος μαζί με την οικογένειά του, να κινδυνεύει επιπλέον με βαριές ποινές φυλάκισης.
Ο κ. Παπούλιας άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θέσεις του ελληνικού εμπορίου.  Γνώριζε για την μικρή αλλά ενθαρρυντική για το εμπόριο αύξηση του τζίρου κατά 1,5% και ζήτησε ειδικότερη ενημέρωση για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η μικρή και μεσαία εμπορική επιχείρηση.  Τόνισε τέλος, ότι η Προεδρεία της Δημοκρατίας, εκτός από τις γενικότερες προσπάθειές της για αντιστροφή του κλίματος στην οικονομία, θα παράσχει επίσης την συνδρομή της για την επίλυση του προβλήματος της ποινικοποίησης των επιχειρηματιών εκείνων που οφείλουν ίδιες εισφορές στο ασφαλιστικό τους ταμείο.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: