Δελτίο Τύπου 30ου Φεστιβάλ Αγίας Νάπας


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Δήμος Ρεθύμνης - Γραφείο Πολιτισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Με γεμάτες τις βαλίτσες της επέστρεψε η Ρεθεμνιώτικη αποστολή από την Κύπρο στα πλαίσια των εκδηλώσεων του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ της Αγίας Νάπας.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου του αδελφοποιημένου Δήμου της Αγίας Νάπας, παραβρέθηκε  στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από 25-28 Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ.
Η Ένωση παραδοσιακών Mουσικοχορευτικών Συλλόγων του Δήμου Ρεθύμνης εκπροσώπησε επάξια την Κρήτη και το Ρέθυμνο, αποτελούμενη από 12 χορευτές (μέλη των χορευτικών ομάδων “Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου», «Ερωφίλη», «Ντελίνα» και «Ρίζες της Κρήτης») και τους καλλιτέχνες μουσικούς, Μπάμπη Αγγελάκη στη λύρα και Μανώλη Διαμαντάκη στο λαούτο.
Την ημέρα των εγκαινίων, Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη, η ρεθεμνιώτικη ομάδα παρέλασε στην κεντρική λεωφόρο της Αγίας Νάπας προσφέροντας  μουσικό και χορευτικό δρώμενο στο κοινό, ενώ λίγο πριν είχε προηγηθεί ξενάγηση της αποστολής στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» και στα αξιοθέατα της Αγίας Νάπας.
Ο Δήμος Αγίας Νάπας επεφύλαξε θερμή υποδοχή και φιλοξενία στη Ρεθεμνιώτικη αποστολή και την επόμενη μέρα του Φεστιβάλ, Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, όπου ήταν η επίσημη παρουσίαση του Ρεθύμνου και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες,   η Ρεθεμνιώτικη ομάδα χόρεψε και τραγούδησε διασκεδάζοντας πλήθος κόσμου, ντόπιων και επισκεπτών. Στο τέλος, ακολούθησε παράδοση τιμητικής πλακέτας στο Δήμο Ρεθύμνης καθώς και στην μεικτή χορευτική ομάδα και ανταλλαγή δώρων από τους δύο Δημάρχους των αδελφοποιημένων πόλεων.
Οι χοροί και τα τραγούδια όμως δεν σταμάτησαν εκεί μιας και η Ρεθεμνιώτικη ομάδα μετά το πέρας του Φεστιβάλ συνέχισε να διασκεδάζει,  παρασύροντας στο χορό της τον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους των άλλων αδελφοποιημένων πόλεων της Αγίας Νάπας μεταφέροντας έτσι στην παρέα άρωμα από γνήσιο Κρητικό γλέντι.
Να σημειωθεί ότι το δημοφιλές Φεστιβάλ της Αγίας Νάπας που φέτος συμπλήρωνε 30 χρόνια, ξεκίνησε το 1985 και έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ώστε να συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, θέαμα, χορό, εκθέσεις έργων λαϊκής τέχνης, γεωργικών προϊόντων και παραδοσιακών επαγγελμάτων. Είναι από τις πιο γνωστές εκδηλώσεις του νησιού και προσελκύει χιλιάδες κόσμο από την Κύπρο και το εξωτερικό. 

 

 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: