Δ.Τ. ΕΣΕΕ για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2014
Δελτίο Τύπου

«Η ΕΣΕΕ επιθυμεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα να γενικευθεί από πιλοτικό μέτρο σε θεσμό».

Παρουσία του Πρωθυπουργού, των Προέδρων των Κοινωνικών Εταίρων της χώρας και πλήθους προσκεκλημένων, ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση στο Ζάππειο, το πρόγραμμα «ενεργΩ» για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο εφαρμόζεται καταρχήν πιλοτικά για έξι μήνες σε 13 Δήμους, ένας από κάθε Περιφέρεια, και στην συνέχεια, από  τις αρχές του 2016 καθολικά σ’ όλη τη χώρα.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε συμπολίτες μας και στις οικογένειές τους που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και στοχεύει με τις τρεις του δράσεις αφενός στην άμεση κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσής τους και αφετέρου στην κοινωνική επανένταξή τους.  Το πρόγραμμα εκτός από την εισοδηματική ενίσχυση, επεκτείνεται και σε άλλους άξονες, που προβλέπουν παροχή κοινωνικής προστασίας, δράσεις ένταξης και επανένταξης στην εργασία και επιπλέον πρόσβαση σε ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικών υπηρεσιών και αγαθών.
Η ΕΣΕΕ ήταν παρούσα στην εκδήλωση, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Βασίλη Κορκίδη.  Ο εμπορικός κόσμος της χώρας στέκεται δίπλα σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο έχει στόχο να ανακουφίσει χιλιάδες συμπολιτών μας που έχουν πληγεί βαρύτατα από την κρίση και βρίσκονται στα όρια –αν δεν τα έχουν ξεπεράσει- του κοινωνικού αποκλεισμού.  Δεδομένου δε ότι το πρόγραμμα περιορίζεται προς το παρόν πιλοτικά μόνο σε 13 Δήμους, εκφράζουμε την ευχή να επεκταθεί άμεσα και το συντομότερο δυνατό να γενικευτεί η εφαρμογή του, ώστε να καλύψει το σύνολο της επικράτειας.
Οι Έλληνες στα δύσκολα είμαστε μαζί. Το πρόγραμμα επάνω σε αυτήν ακριβώς την αρχή στέκεται και για το λόγο αυτό ο εμπορικός κόσμος της χώρας, ο οποίος έχει ήδη οργανώσει αντίστοιχες δράσεις με την Εκκλησία και τους Δήμους, το επικροτεί, το υποστηρίζει και το υιοθετεί σε όλη του την έκταση.  
Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ καλεί τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους όλης της χώρας να ενημερώσουν για το πρόγραμμα «ενεργΩ» τα μέλη και τις οικογένειές τους στις τοπικές τους κοινωνίες και να βοηθήσουν τους Δήμους που ανήκουν στη συγκέντρωση των απαιτούμενων στοιχείων και στην ηλεκτρονική υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: