Δ.Τ. Συνεργασία Δημάρχου με Αστ/κο Διευθυντή Κρήτης


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                                                                       
Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνεργασία που είχε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κ. Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος τον επισκέφθηκε προ ημερών, συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ρεθύμνης κ.  Λαγουδάκη Κώστα. 
Στη διάρκεια της συνεργασίας τους κουβέντιασαν συνολικά θέματα που άπτονται  της αστυνόμευσης του Δήμου Ρεθύμνης και της ευρύτερης περιοχής ενώ συμφώνησαν για την αναγκαιότητα στελέχωσης της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να μπορεί ν’ ανταπεξέλθει  στις αυξημένες απαιτήσεις.

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε άστοχη την ενέργεια κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας, χωρίς να υποκατασταθεί, ουσιαστικά και οργανικά, από άλλη υπηρεσία.
Σε ότι αφορά τη Σχολή Αστυφυλάκων, το θέμα τοποθετήθηκε στη νομική και ουσιαστική του βάση όπου ο Δήμαρχος εξέφρασε την άποψη του Δήμου, η οποία τάσσεται υπέρ της επαναλειτουργίας  της Σχολής Αστυφυλάκων αλλά με ευάριθμους σπουδαστές. Άλλωστε, όπως τόνισε,  ήταν η πρώτη Σχολή Αστυφυλάκων που ιδρύθηκε ιστορικά και μάλιστα κατόπιν γενναίας δωρεάς του Δήμου Ρεθύμνης.
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα και θα εισηγηθεί λύσης που θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές. >

Επιπλέον, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την αποτελεσματική παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στην εξάρθρωση κυκλώματος εγκληματιών. Επεσήμανε ωστόσο ότι υπάρχει πρόβλημα ελέγχου σε ότι αφορά τη λεγόμενη «μικρή παραβατικότητα», η οποία σημειώνεται κυρίως τους χειμερινούς  μήνες στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου. Θα πρέπει μέσω συστηματικών ελέγχων,  να γίνουν απ’ όλους σεβαστοί ο Νόμος και η ισχύουσα Κανονιστική Διάταξη του Δήμου μας, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των κατοίκων, των φοιτητών και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται  στο Ιστορικό Κέντρο,  από τον άκρατο και αθέμιτο ανταγωνισμό.

 

                                                                                          Από το Γραφείο Τύπου

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: