Ομιλία Υπ.Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με θέμε "Υγιείς Πόλεις"


Κατηγορία: Τουρισμός

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και στα οφέλη  που προέκυψαν από τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα τόσο στον τομέα του Τουρισμού όσο και στο χώρο της Υγείας, αναφέρθηκε  η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση, με θέμα «Υγιείς Πόλεις». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και το Δήμο Αμαρουσίου.  
Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι για να γίνει πράξη η φιλοσοφία «Yγιείς Πόλεις» απαιτούνται ευρεία και ισχυρή πολιτική βούληση και συναίνεση. Συνεργασία σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Συνέργειες με τους κατοίκους της πόλης, τους φορείς και τις οργανώσεις. Αλληλεπίδραση και συνεχής διαμόρφωση πολιτικών και δράσεων με τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.
Επισήμανε επίσης ότι ο σύγχρονος τουρίστας αποζητά πλέον πέρα από τα αξιοθέατα την εμπειρία του τόπου. Η πόλη για να αποτελέσει ξεχωριστό τουριστικό προορισμό – πρόσθεσε - οφείλει να αναπτύσσεται με βάση στρατηγικές παρεμβάσεις, όπως: Να διαφοροποιεί το τουριστικό της προϊόν, να βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της και τις υπηρεσίες προς τον τουρίστα. Να αναβαθμίζει τις βασικές πύλες εισόδου στην πόλη και την κινητικότητα. Να ενισχύει την επιχειρηματικότητα. Να αποκαθιστά, όπου απαιτείται, την εικόνα της πόλης, ως ασφαλούς και υγιούς τόπου διαμονής και επίσκεψης.
Τέλος, η κυρία Κεφαλογιάννη αναφερόμενη στο ρόλο του υπουργείου Τουρισμού σε αυτή την προσπάθεια, είπε ότι η πρόθεσή του είναι να σταθεί αρωγός σε κάθε παρόμοια πρωτοβουλία και δράση και απηύθυνε μήνυμα συνεργασίας τόσο στους Δήμους, όσο και στις περιφέρειες της χώρας για τον καλύτερο και αποδοτικότερο συντονισμό.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: