Δ.Τ. Δήλωση προέδρου ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη για ρυθμίσεις οφειλών


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου  2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση προέδρου ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη για ρυθμίσεις οφειλών

«Οι νέες ρυθμίσεις που αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές, έως και 30 Σεπτεμβρίου 2014 και αναμένεται η οριστικοποίησή τους, σίγουρα κινούνται προς θετική κατεύθυνση, αλλά με ορισμένες αρνητικές παραμέτρους, οι οποίες ευελπιστούμε να διορθωθούν έγκαιρα. Θετικότερο όλων κρίνεται ότι υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να γίνεται με λιγότερες προϋποθέσεις και απλούστερες διαδικασίες, ενώ σε περίπτωση μη καταβολής μιας δόσης ο οφειλέτης δεν θα χάνει τη ρύθμιση, παρά το γεγονός ότι θα χρεώνεται με προσαύξηση 2%. Σημαντικό είναι ότι, για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση δεν θα υπάρχει κίνδυνος κατασχέσεων, πλειστηριασμών ή παρακρατήσεων χρημάτων από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ρύθμιση ως θετικά επίσης κατατάσσουμε τον καθορισμό του ελάχιστου ποσού της δόσης στα 50 ευρώ, τη μείωση του επιτοκίου που θα χρεώνει το δημόσιο από 8,76% σε 4,56%, τη μείωση των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής με εκπτώσεις από 20% έως 100% καθώς και το αναδρομικό «κούρεμα» προσαυξήσεων μέχρι 30%. 
Παρ’ όλα αυτά, για την παροχή των 100 δόσεων αναμένουμε τις τελικές λεπτομέρειες αναφορικά με τα εισοδηματικά κριτήρια όσων πρόκειται να ενταχθούν. Επίσης, εξαιρετικά περιοριστικός είναι ο όρος ότι για να μπορέσει κάποιος να κάνει αίτηση και να επωφεληθεί θα πρέπει να μην έχει εκκρεμότητες τον Οκτώβριο σε εφορία και ταμεία (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ.) κάτι που ευελπιστούμε να αναθεωρηθεί στην τελική ρύθμιση.
Η ψαλίδα μεταξύ οφειλών 15.000 ευρώ και 1 εκ. ευρώ είναι πολύ μεγάλη και ίσως θα πρέπει να υπάρξει μια δικαιότερη διαβάθμιση, αντί για εξαίρεση από τις νέες ρυθμίσεις. Ωστόσο, αρνητική παράμετρο θεωρούμε το γεγονός της εξαίρεσης οφειλών άνω του 1 εκ. ευρώ από κάθε ρύθμιση του συνεπούς οφειλέτη, στην περίπτωση που μπορεί λόγω μεγέθους ή λόγω οφειλών του Δημοσίου στην επιχείρησή του να οφείλει, αλλά να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του ανεξαρτήτως ποσού.
Η αγορά και χιλιάδες ΜμΕ επιχειρήσεις προσδοκούν ότι αυτές οι ρυθμίσεις θα πρέπει να αποτελέσουν ουσιαστική συνεισφορά στην αποκατάσταση της βιωσιμότητάς τους. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια με περιορισμούς να χάσουμε και αυτήν την ευκαιρία…»
 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: