6η Διάλεξη 2ου Κύκλου Ανοικτών Διαλέξεων Παρέμβασης και Προβληματισμού


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Την ερχόμενη Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009, στις 8 το βράδυ, στην αιθ. Δ.Σ., θα πραγματοποιηθεί η 6η διάλεξη στο πλαίσιο του 2ου Κύκλου Ανοικτών Διαλέξεων Παρέμβασης και Προβληματισμού που συνδιοργανώνουν, το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Φιλοσοφική Σχολή, το Δήμος Ρεθύμνης και το Δίκτυο Εθελοντών του Δ.Ρ. Ομιλητής θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, Λέκτορας στο Τμήμα Φιλολογίας του Παν/μίου Κρήτης, ο οποίος αναφέρει στο περιληπτικό του σημείωμα για το θέμα της διάλεξης:
 
Το αρχαίο ελληνικό επίγραμμα είναι μία από τις μακροβιότερες λογοτεχνικές μορφές. Από ένα αρχικά εγχάρακτο πληροφοριακό κείμενο εξελίχτηκε σε ένα σύντομο αλλά εφευρετικό και παιχνιδιάρικο λογοτεχνικό δημιούργημα, με περιεχόμενο κάθε λογής: επιτάφιο, ερωτικό, αναθηματικό. Μέσα σε δύο-τρεις στίχους ο επιγραμματοποιός έβαζε το μεράκι και την τέχνη του για να κινήσει το ενδιαφέρον και να εκπλήξει τον ακροατή. Στην διάλεξη θα αφήσουμε τα ίδια τα κείμενα να μιλήσουν. Θα διαβαστούν επιγράμματα από τον 7ο π.Χ. μέχρι και τον 5ο μ.Χ. αιώνα, αρχίζοντας από πραγματικές επιτάφιες επιγραφές και καταλήγοντας με την πρόσληψη του είδους από τον λόγιο χριστιανικό κόσμο.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: