Δ.Τ.ΕΣΕΕ Δηλώσεις προέδρου ΕΣΕΕ για τις διαπραγματεύσεις με την ΤΡΟΙΚΑ


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου

Δηλώσεις προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη για το «σήριαλ-θρίλερ» των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα

«...Εμείς θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε και οι δανειστές που μπορούν δεν θέλουν να περάσουμε άμεσα στην επόμενη φάση. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με τα προβλήματα, που διαρκώς παρουσιάζονται στις διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης και Τρόικας, διερωτάται κανείς εάν έχει αξία να διατυπωθεί μία ακόμα έκκληση, ώστε να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο. Το μόνο που μπορεί να σκεφτεί ένας άνθρωπος της αγοράς, αναφορικά με τα παζάρια και τον τρόπο της διαπραγμάτευσης είναι κατά πόσο τελικά επιδιώκεται να κλείσει μια ισορροπημένη συμφωνία; 
 Το θρίλερ της σύγκλισης μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, κινδυνεύει να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην οικονομία, στο εμπόριο και στη λειτουργία της αγοράς. Λίγες εβδομάδες πριν τις γιορτές, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι να ενταθεί η ανασφάλεια του καταναλωτικού κοινού, να μειωθεί η εμπορική κίνηση και να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο η ρευστότητα των επιχειρήσεων στην αγορά.
 Η Τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις και είναι προς το συμφέρον όλων να βρεθεί μια ρεαλιστική λύση. Όταν μάλιστα έπειτα από τόσες θυσίες, οι δανειστές μας ζητούν άλλες τόσες και μάλιστα στο παρά πέντε, είναι προφανές ότι κάτι περισσότερο επιδιώκουν, εκτός από την προληπτική γραμμή στήριξης της χώρας μας. Μέχρι τώρα το μόνο που φαίνεται να θέλουν και δέχονται είναι να διαπραγματευτούμε την ήττα μας.
 Οι μικρομεσαίοι της αγοράς ζητάμε επιτακτικά από την ελληνική Κυβέρνηση να μην αποδεχθεί νέα δημοσιονομικά μέτρα και να μην υποκύψει στις υπερβολικές απαιτήσεις περαιτέρω μείωσης των ασφαλιστικών και κοινωνικών παροχών, καθώς και στα διάφορα σενάρια μεταβολής του ΦΠΑ, που θα έχουν καταστροφικές συνέπειες στην ελληνική αγορά και ιδιαίτερα στη νησιωτική μας οικονομία.
Η αγωνία μας και η αβεβαιότητα για το αύριο, δυστυχώς, παρατείνονται όπως φαίνεται μαζί με το Μνημόνιο. Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους εμπλεκόμενους, εντός και εκτός Ελλάδας, να επιδείξουν ειλικρίνεια και υπευθυνότητα, ώστε να μην έχουμε ένα επικίνδυνο πισωγύρισμα.  Τελικά, επιβεβαιώνεται ότι «διαπραγμάτευση» για την Τρόικα είναι μόνο η πλήρης ταύτισή μας με τις θέσεις τους...»

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: