Δ.Τ. ΕΣΕΕ για τη δημιουργία συστήματος Περσέας


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η ΕΣΕΕ επενδύει στην επιχειρηματική συνέπεια μέσω του συστήματος «Περσέας» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας»

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας χαιρετίζει την δημιουργία του συστήματος «Περσέας» από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση.
Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό λευκό μητρώο συνεπών επιχειρήσεων που εντοπίζει, καταγράφει και αναδεικνύει την συνεπή επιχειρηματικότητα, η οποία συμμορφώνεται με την εργατική νομοθεσία, προωθεί την απασχόληση και δεν χρησιμοποιεί αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.  Οι επιχειρήσεις που θα περιληφθούν θα εξαιρούνται από τους χρονοβόρους και αποπροσανατολιστικούς ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ, όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό, θα απολαμβάνουν διοικητικών διευκολύνσεων και μειωμένης καταβολής του μη μισθολογικού κόστους των εργαζομένων τους.  Παράλληλα, θα απελευθερώνονται οι περιορισμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Κράτους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν περισσότερο στοχευμένα την συστηματική παραβατικότητα, την μαύρη εργασία και την εισφοροδιαφυγή.
Η ΕΣΕΕ ανέκαθεν ήταν υπέρ της επιβράβευσης του συνεπούς επιχειρηματία.  Πάντοτε μέσα στα χρόνια της κρίσης και της ύφεσης, εκφράζαμε την άποψη ότι, ενώ καλώς ασχολούμαστε όλοι με την υποβοήθηση της επιχείρησης που έχει πληγεί από την κρίση με αποτέλεσμα να μην είναι συνεπής, ουδείς ασχολείται με τους επιχειρηματίες εκείνους που –αν και έχουν παρομοίως  πληγεί από την κρίση- είναι συνεπείς με τις πάσης φύσεως υποχρεώσεις τους, μέσα από το υστέρημά τους.
Η δημιουργία του συστήματος «Περσέας» έρχεται να αντιστρέψει την τάση αυτή, δείχνοντας –ελπίζουμε- την γενικότερη μεταστροφή της Πολιτείας ως προς την επιβράβευση του συνεπούς επιχειρηματία, η οποία πρέπει να επεκταθεί και σε άλλους τομείς όπως ο φορολογικός, όχι μόνο μέσω εξυπηρετήσεων αλλά και μέσω σημαντικών εκπτώσεων στις καταβολές τους.
Η ΕΣΕΕ παραμένει στην διάθεση του Υπουργείου για τον τελικό καθορισμό εκείνων των προϋποθέσεων και των κριτηρίων ένταξης στο σύστημα «Περσέας», που θα εξασφαλίσουν την επιβράβευση της συνεπούς επιχειρηματικότητας, που σέβεται τους εργαζομένους, την εργατική νομοθεσία και επενδύει στην ποιότητα της εργασίας.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: