Η Όλγα Κεφαλογιάννη για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού


Κατηγορία: Τουρισμός

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

                                                Αθήνα  04.12.2014

 

                                             
ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΕΩΣ 19:00

 

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που έχει ο ιατρικός τουρισμός στη χώρα μας, αναφέρθηκε σήμερα η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη σε  ημερίδα, με θέμα «Ο Ιατρικός Τουρισμός στην Πράξη-Θεσσαλονίκη».
Η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού προϋποθέτει τη συνέργεια όλων των παραγόντων που σχετίζονται με την υγεία ενώ παράλληλα επισήμανε ότι απαιτείται και χρόνος προκειμένου να αποδώσουν οι προσπάθειες. 
Χαρακτήρισε τον ιατρικό τουρισμό ως «ένα σημαντικό στοίχημα και μια μεγάλη ευκαιρία»  για να αποδείξουμε ως χώρα ότι μπορούμε να καταστούμε διεθνής προορισμός και σε αυτόν τον τομέα στα επόμενα χρόνια. 
Ακόμη τόνισε ότι «Οι πρώτοι επισκέπτες ιατρικού τουρισμού θα είναι όσοι την γνωρίζουν ήδη ως τουριστικό προορισμό. Γι αυτό και ο όρος medical tourism, θα διακρίνει την Ελλάδα στον ανταγωνισμό,  σε σχέση με το απλό ιατρικό ταξίδι (medical travel). Για τον ελληνικό τουρισμό στο σύνολό του, η μεγαλύτερη ωφέλεια θα προκύψει από τον ίδιο τον επισκέπτη ασθενή, ο οποίος θα διαδώσει από στόμα σε στόμα την ιατρική και τουριστική του εμπειρία.»
Αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες του υπουργείου η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι «θεσπίστηκε πρόσφατα το θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό.  Στόχος η παροχή υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού υψηλού επιπέδου. Η κοινή απόφαση των υπουργείων Τουρισμού και Υγείας, θέτει τα ελάχιστα προαπαιτούμενα. Υποχρεωτική πιστοποίηση των ιατρικών παρόχων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης ιατρικού τουρισμού και υποχρεωτική ασφάλιση μονάδων και ιατρών για ζητήματα επαγγελματικής ευθύνης. Η πιστοποίηση εμπνέει εμπιστοσύνη για την ασφάλεια και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και μειώνει τον "φόβο του αγνώστου" που διακρίνει το διεθνή ασθενή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του», επισήμανε η κυρία Κεφαλογιάννη.
Μιλώντας για τα οφέλη που θα προκύψουν από την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, είπε ότι τα σημαντικότερα εξ αυτών είναι  η εισροή εσόδων για την ελληνική οικονομία, ο εκσυγχρονισμός του τομέα της υγείας, η ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η ανάπτυξη του city break, η δημιουργία θέσεων εργασίας.
Τέλος τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη έχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να την αναγάγουν σε προορισμό πιλότο. Διαθέτει-είπε- διεθνές αεροδρόμιο, εξαιρετικές υποδομές σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα, έμπειρο και υψηλά καταρτισμένο ιατρικό και επιστημονικό δυναμικό.  

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: