Θετικά τα μηνύματα από τη Γαλλική Αγορά


Κατηγορία: Τουρισμός

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

                                                Αθήνα  15.12.2014

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Έκθεση στο Μουσείο του Λούβρου, που είναι αφιερωμένη στη Ρόδο, επισκέφθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.
Θέμα της Έκθεσης είναι: «Ρόδος Ένα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής»
Η υπουργός Τουρισμού ξεναγήθηκε στους χώρους της Έκθεσης που περιλαμβάνει  ευρήματα από τους μυκηναϊκούς τάφους της Πυλώνας, αλλά και από τους τάφους του 11ου αιώνα. π.Χ. που βρέθηκαν πρόσφατα στην περιοχή της Αγίας Αγάθης στο Χαράκι.
Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της τόνισε ότι η Έκθεση αυτή, που γίνεται  σε ένα από σημαντικότερα Μουσεία του κόσμου, συμβάλλει καθοριστικά στη προβολή του ελληνικού τουρισμού και ιδιαίτερα των Δωδεκανήσων. Επίσης είπε ότι πραγματοποιείται σε μια εποχή που ο Ελληνικός Τουρισμός βρίσκεται σε σταθερή άνοδο.   
Η υπουργός Τουρισμού με την ευκαιρία της επίσκεψης της στο Παρίσι συναντήθηκε με εκπροσώπους ταξιδιωτικών οργανισμών και γάλλους επιχειρηματίες και συζήτησαν για θέματα που αφορούν τον τουρισμό και τις επενδύσεις.
Σύμφωνα με στοιχεία από τη γαλλική αγορά η  τουριστική κίνηση προς Ελλάδα την τελευταία διετία είχε αύξηση συνολικά 37%, η οποία αναλύεται σε 20% το 2013 σε σχέση με το 2012 και 17% φέτος σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τη χώρα μας 1.400.000 γάλλοι τουρίστες. 
Η τάση για το 2015 είναι ανοδική. Νέοι tour operator εισέρχονται δυναμικά στην ελληνική αγορά  και ιδιαίτερα από  γραφεία που διακινούσαν τουρίστες  στις αραβικές χώρες.
Επίσης από Γαλλία υπάρχει αύξηση 12% των προγραμματισμένων πτήσεων τσάρτερ για το 2015. Αύξηση των προκρατήσεων μέσω Ιντερνέτ και αύξηση των προκρατήσεων για group της τάξεως του 10% έως 12%.   

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ BRED

Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη είχε συνάντηση με τον κ. Steve Gentili, πρόεδρο της Τράπεζας Bred (Η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Γαλλίας) και πρόεδρο του Forum Francophone.

 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα των επενδύσεων από γαλλικές εταιρείες ή από γαλλόφωνες χώρες στην Ελλάδα και προτάθηκε από τον κ. Gentili,  η διοργάνωση ελληνογαλλικού συνεδρίου στις Κάννες, με σκοπό την ανάπτυξη επενδυτικών πρωτοβουλιών στη χώρα μας.   
Η κυρία Κεφαλογιάννη τον ενημέρωσε για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Μεταρρυθμίσεις που όπως είπε  δημιουργούν ένα φιλικό περιβάλλον για επενδύσεις στη χώρα μας.   Επίσης είπε, ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να επενδύει περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε τουριστικές υποδομές για την επόμενη πενταετία. Τα κεφάλαια αυτά- τόνισε στο συνομιλητή της,  θα προέλθουν από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και κάλεσε τους γάλλους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Τέλος,  η κυρία Κεφαλογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στην οικονομική εφημερίδα «La Tribune».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: