Η ΕΣΕΕ αναπτύσσει την συμβουλευτική και την κατάρτιση των ανέργων στο εμπόριο


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2014

 

Δελτίο Τύπου

«Η ΕΣΕΕ αναπτύσσει την συμβουλευτική και την κατάρτιση των ανέργων στο εμπόριο»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19 τρέχοντος, στα γραφεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κοινή συνέντευξη Τύπου του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Πλακιωτάκη και του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδη.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε η ανάληψη από την ΕΣΕΕ του έργου «Πρόγραμμα Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Νέων Ανέργων Ηλικίας 18 έως 24 ετών για την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού στον Τομέα του Λιανικού Εμπορίου».
Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης της ΕΣΕΕ με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΣΕΚΤ) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που δείχνει η Πολιτεία στους κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι εξασφαλίζουν όλα τα εχέγγυα αποτελεσματικής ολοκλήρωσης στοχευμένων δράσεων και προγραμμάτων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο αναλαμβάνει ένας επιτυχημένος και αξιόπιστος  κοινωνικός εταίρος, σαν την ΕΣΕΕ, με εμπειρία στην υλοποίηση ανάλογων δράσεων.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την πολύτιμη συμβολή του στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος και επισήμανε την σπουδαιότητα ανάλογων δράσεων, ιδιαίτερα στον τομέα του εμπορίου. Πρόσθεσε δε ότι, μέσω της συγκεκριμένης δράσης βοηθούνται οι επιχειρήσεις αλλά και οι άνεργοι νέοι, οι οποίοι θα έχουν εισόδημα και ασφαλιστική κάλυψη  για την κατάρτιση που θα λάβουν, σε μία εποχή που η νεανική ανεργία έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Το σημαντικότερο όμως δεν είναι αυτό. Το σημαντικότερο είναι ότι οι καταρτιζόμενοι άνεργοι έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρουν μόνιμη εργασία στο εμπόριο, που εξακολουθεί εν μέσω κρίσης να παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης, ενώ επιπλέον μπορούν να απασχοληθούν και οι ίδιοι στο μέλλον αυτοτελώς ως επιχειρηματίες, έχοντας αποκτήσει βασικές δεξιότητες αλλά και γνώσεις σε νέες ειδικότητες που δημιουργούνται στον τομέα του εμπορίου από τις νέες συνθήκες του διεθνούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: