Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας


Κατηγορία: Ψυχαγωγία

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
 
 
Έχουν περάσει πάνω από 150 χρόνια από την ημέρα που οι γυναίκες σε όλο τον πλανήτη βρήκαν στο πρόσωπο των εργατριών της Νέας Υόρκης την αληθινή έκφραση των αναγκών τους, την ουσιαστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Στη διάρκεια της πολύχρονης αυτής διαδρομής οι αγώνες συνεχίστηκαν, εμπλουτίστηκαν, επαναπροσδιορίστηκαν, προσαρμόστηκαν στις επιταγές της κάθε εποχής, δέχτηκαν κριτική, σκόνταψαν, δεν μειώθηκε όμως ποτέ η ένταση τους ούτε υποβαθμίστηκε το περιεχόμενό τους. .
 
 Η σύγχρονη Γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς και δύσκολους ρόλους. Διατηρώντας ένα μεγάλο μέρος από τα παραδοσιακά καθήκοντα της κόρης, συζύγου και μητέρας, λαμβάνει πλέον ενεργά μέρος στην παραγωγική διαδικασία, στη μόρφωση σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής και δράσης. Δίνει καθημερινά με τόλμη και γενναιότητα, τον προσωπικό της αγώνα που δρα ενισχυτικά στο συνολικό αγώνα των Γυναικών για κατοχύρωση δικαιωμάτων που ακόμη αμφισβητούνται σε συντηρητικούς εργασιακούς και κοινωνικούς κύκλους. Πρόκειται για ένα αγώνα που κρίνεται συχνά από μεροληπτικά, ασαφή και άνισα κριτήρια..
 
Οι κατακτήσεις είναι πάντοτε συνάρτηση του πολιτικοκοινωνικού κρατικού κατεστημένου. Έτσι, δυστυχώς ακόμη και σήμερα που τόσα έχουν κατακτηθεί, υπάρχουν ακόμη γωνιές της Γης, σύγχρονες ή υπανάπτυκτες,  που η Γυναίκα πέφτει θύμα οικτρής εκμετάλλευσης, αποτελεί εμπορεύσιμο προϊόν χωρίς να της αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα..
 
Αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της προσφοράς τους στην ίδια της ζωή, καταθέτουμε, με αφορμή τον Παγκόσμιο Εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, το σεβασμό και την εκτίμησή μας σε κείνες που παραμένουν ανόθευτοι φορείς αγάπης και τρυφερότητας, σε κείνες που μας υπενθυμίζουν καθημερινά με τη δυναμική τους παρουσία την ουσία της ισότητας και της δημοκρατίας, σε κείνες που γεφυρώνουν τα ανθρώπινα χάσματα και καταρρίπτουν με ευφυή επιχειρήματα και διαλλακτικές πρακτικές τον κοινωνικό εγωϊσμό και σεξιστικό ρατσισμό. Θα είμαστε πάντα πλάϊ τους, συμπαραστάτες και συναγωνιστές σ’ ένα κοινό αγώνα απέναντι στην υποκρισία και την κοινωνική αδικία. Μόνον έτσι θα δημιουργήσουμε μαζί τον πολιτισμένο κόσμο που ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας. Χρόνια Πολλά. Σε όλες!
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: