Δ.Τ. για συμμετοχή Δήμου στην καμπάνια κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα «Ένα στα Πέντε»    συμμετέχει ο Δήμος Ρεθύμνης, συμβάλλοντας στην πανελλήνια δράση  ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας με στόχο τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. 
Πρωτοβουλία για την υλοποίηση αυτής της δράσης στη χώρα μας ανέλαβε η Βουλευτής κα Ε. Ράπτη, με την επιπλέον ιδιότητα της ως Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Ευρώπης και του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει πλήθος παρεμβάσεων σε εθνικό επίπεδο (συνεργασίες με τις πολιτικές και θρησκευτικές ηγεσίες της χώρας, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα,  το Συνήγορο του Παιδιού, εθελοντικές Οργανώσεις ΜΜΕ κ.α., κατάθεση προτάσεων στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την κινητοποίηση της χώρας μας πάνω στο κρίσιμο αυτό ζήτημα κλπ) ενώ ζητήθηκε και η συνεργασία των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων για την καλύτερη δυνατή προώθηση των μηνυμάτων της εκστρατείας ευαισθητοποίησης.

Ο Δήμος μας ανταποκρίθηκε άμεσα στη συνεργασία και μερίμνησε για την  προώθηση 123 DVD,  σε 67 Νηπιαγωγεία και 56 Δημοτικά Σχολεία του Ρεθύμνου, τα οποία προβάλλουν με τρόπο οπτικοακουστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό, στην ελληνική γλώσσα, σε 3D animation,  ενημερωτικά μηνύματα σε παιδιά, δασκάλους  και γονείς σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπισης της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.     
Ελπίζεται ότι η συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης, δια των αρμοδίων ελλήνων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, θα συνεχιστεί ώστε η κοινωνία μας να γίνει κι άλλες φορές στο μέλλον μέτοχος ανάλογων χρήσιμων πρωτοβουλιών.

 

                                                                                               Από το Γραφείο Τύπου

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: