Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη για το σχέδιο νόμου «Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης»


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Aθήνα, 19 Μαρτίου 2015

Δήλωση Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη
για το σχέδιο νόμου «Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης»

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την ψήφιση του σχεδίου νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
“Η ΕΣΕΕ συμφωνεί με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και με τις δύο τροπολογίες για την εξάμηνη παράταση της ΕΓΣΣΕ και την μετάθεση της έναρξης του νέου πλαισίου των Δημοσίων Συμβάσεων από 1-1-2016. Θεωρούμε ότι η παράταση της ΕΓΣΣΕ δίνει τη δυνατότητα στους κοινωνικούς εταίρους να επιδιώξουν την επανάκαμψη των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Σε  ότι αφορά την μετάθεση ισχύος που δόθηκε μέχρι το τέλος του 2015 για το νέο, ενιαίο και κωδικοποιημένο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων, η ΕΣΕΕ διάκειται θετικά, δεδομένου ότι θα προσφέρει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προετοιμασίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που το χρειάζονται.
Όσον αφορά στο κυρίως σώμα του σχεδίου νόμου και συγκεκριμένα στο πλαίσιο των εξουσιοδοτικών διατάξεων που ορίζει το άρθρο 5, θεωρούμε ότι, στην κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, πρέπει να επιλεγούν οι μικρομεσαίες τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις ως κατεξοχήν φορείς σύμπραξης για την εφαρμογή του μέτρου της σίτισης των δικαιούχων, είτε μέσω ενιαίας ειδικής κάρτας αγοράς, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο επιλεγεί.
Στον στόχο της συστράτευσης για την αρωγή των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη, η ΕΣΕΕ και ο εμπορικός κόσμος της χώρας θα πρωτοστατήσουμε ενεργά.”

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: