ΔΤ για συνεργασία Δήμου με Αρχέλων


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                       
Εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία με 3μελή αντιπροσωπεία του Συλλόγου «Αρχέλων» είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης, στην οποία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι τεχνικών έργων κ. Αλεφαντινός Μ. και Τουρισμού  Μπιρλιράκη Π.  καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Μαλάς Α. μαζί με το Διευθυντή της Επιχείρησης κ. Παπαδάκη Γ.
Στη διάρκεια της σύσκεψης διερευνήθηκαν τα πλαίσια της υφιστάμενης συνεργασίας μεταξύ Δήμου και «Αρχέλων», συζητήθηκαν θέματα επείγοντος χαρακτήρα, όπως η ολοκλήρωση του έργου των αντλιοστασίων  και το αποχετευτικό του τ. Δήμου Αρκαδίου ενώ εκτενής κουβέντα έγινε για την περιβαλλοντική μελέτη, η οποία αφορά τους ύφαλους μόλους. Μάλιστα, ο Δήμος ζήτησε τη συνεργασία του Συλλόγου «Αρχέλων» ώστε το σημαντικό αυτό έργο να υλοποιηθεί με τη συναίνεσή τους και να αποφευχθούν, μετά την έγκρισή του, αντιδράσεις  που ενδεχομένως να προκαλέσουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του.
Επισημάνθηκε η ανάγκη παρακολούθησης και διεκδίκησης των Προγραμμάτων Βιοποικιλότητας του νέου ΕΣΠΑ δεδομένου ότι ο κόλπος του Ρεθύμνου χρειάζεται συνολικό σχέδιο διαχείρισης μια και  είναι ο μοναδικός βιότοπος της Κρήτης με τόσο έντονο οικολογικό ενδιαφέρον αφού φιλοξενεί τη χελώνα Καρέτα – Καρέτα.
Στο πλαίσιο της διευκόλυνσης του έργου του Συλλόγου «Αρχέλων», συμφωνήθηκε να μεταφερθεί το κιόσκι του από το Δελφίνι, που φιλοξενούνταν μέχρι σήμερα, στην περιοχή του ενετικού λιμανιού που είναι χώρος μεγάλης επισκεψιμότητας  ώστε οι εθελοντές του Συλλόγου να μπορούν να επικοινωνούν τα οικολογικά τους μηνύματα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες μας. Επιπλέον, για να ενισχυθεί το έργο του, ο Δήμος θα φιλοξενεί στην επίσημη ιστοσελίδα του τις δράσεις του Συλλόγου μέσω ενός  link.
Τέλος,  επιβεβαιώθηκε τόσο από πλευράς Δήμου όσο και εκ μέρους των αντιπροσώπων του Συλλόγου «Αρχέλων, για μία ακόμη φορά, η καλή συνεργασία,  η διάθεση αλληλοβοήθειας και σύμπραξης ώστε να συναποφασίζουν για δράσεις που αναβαθμίζουν και συντελούν στην ανάπτυξη του τόπου και της οικολογικής ευαισθησίας, η οποία είναι σύμφυτη με αυτή. 

Από το Γραφείο Τύπου

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: