Τέλος στις διαφημίσεις σκουπιδοτροφίμων, για τα παιδιά μας!


Κατηγορία: Διατροφή

Αποστολέας:

ΚΕ.Π.ΚΑ. Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Οι καταναλωτές απαιτούμε:
Τέλος στις διαφημίσεις σκουπιδοτροφίμων, για τα παιδιά μας!
 
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ενώνει τη φωνή του, με τη Διεθνή των Καταναλωτών και με άλλες ενώσεις καταναλωτών, από όλο τον κόσμο. Απαιτούμε, από τις Κυβερνήσεις να απαγορεύσουν τη διαφήμιση «σκουπιδοτροφίμων», που απευθύνονται, στα παιδιά μας. Η διαφήμιση τροφίμων, που είναι «πλούσια», σε ζάχαρη, αλάτι και λιπαρά, πρέπει να απαγορευτεί.
 
Ζητούμε, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) να υποστηρίξει αυτό μας το αίτημα. Ο Π.Ο.Υ. ξεκινά διαβούλευση, για το θέμα αυτό και την τελική ψηφοφορία. Θα διεξαχθεί το Μάϊο του 2010, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Π.Ο.Υ.
 
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ζητά, από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο να υποστηρίξει τα αιτήματά μας:
·         Απαγόρευση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών διαφημίσεων ανθυγιεινών τροφίμων, από τις 6:00 έως τις 21:00.
·         Απαγόρευση αυτών των διαφημίσεων, σε όλα τα μέσα επικοινωνίας, νέας τεχνολογίας (ιστοσελίδες, κοινωνικά δίκτυα, μηνύματα κ.λπ.).
·         Απαγόρευση της προώθησης αυτών των προϊόντων, στα σχολεία.
·         Απαγόρευση χρήσης, δωρεάν, παιχνιδιών ή αντικειμένων, που προσελκύουν τα παιδιά, σε ανθυγιεινά τρόφιμα.
·         Απαγόρευση χρήσης διάσημων προσώπων ή χαρακτήρων καρτούν, ή διαγωνισμών, για την προώθηση ανθυγιεινών τροφίμων.
 
Μέχρι το 2015, υπολογίζεται ότι 2,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, θα είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι.
 
Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δράσουμε. Η παχυσαρκία συνδέεται, με αύξηση των ποσοστών καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και άλλων προβλημάτων υγείας. Η νέα γενιά αντιμετωπίζει, ήδη, προβλήματα υγείας, που τα προηγούμενα χρόνια ήταν γνωστά, μόνο, σε ενήλικους και ηλικιωμένους. Οι ασθένειες, που συνδέονται, με τη διατροφή, αφαιρούν δεκάδες χιλιάδες ζωές, κάθε χρόνο και ταυτόχρονα στοιχίζουν και πολλά χρήματα, στο ασφαλιστικό μας σύστημα.

Η κατάσταση, στη χώρα μας, σε σχέση με την παχυσαρκία, είναι μια από τις χειρότερες, παγκοσμίως, γνωστή σε όλους και δε χρειάζεται περαιτέρω αναλύσεις. Τα ελληνόπουλα κατέχουν θλιβερές επιδόσεις, στο θέμα αυτό. Το θέμα αυτό, δε μπορεί να «μπαίνει σε ζυγαριά», με την επίτευξη οικονομικών κερδών και αύξησης πωλήσεων. Είναι θέμα ζωής και υγείας των παιδιών μας.
 
Σημ.: Το ΚΕ.Π.ΚΑ. και η Ο.Ε.Κ.Ε. συνεχίζουν, δυναμικά, το μποϋκοτάζ, σε όλα τα προϊόντα της εταιρίας ΦΑΓΕ, γιατί η εταιρία, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, αρνήθηκε να αιτιολογήσει τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων της.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: