Δ.Τ. ΕΣΕΕ:Συνεδρίαση ΔΣ και νέα σύνθεση Προεδρείου


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Αθήνα, 27 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, κατά την σημερινή συνεδρίασή του (27-4-2015) στην Αθήνα, προχώρησε σε εσωτερική αναδιάρθρωση της σύνθεσής του και εξέλεξε ως πρώτο Αντιπρόεδρο τον κ. Νίκο Τζίκα και ως δεύτερο Αντιπρόεδρο τον κ. Νίκο Κουγιουμτσή.  Σε σχέση με τα λοιπά μέλη, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου παραμένει η ίδια. 
Στο Διοικητικό Συμβούλιο συζητήθηκε επίσης η επιστολή που απέστειλε η Συνομοσπονδία προς τον Αν. Υπουργό Διεθνών Σχέσεων κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.  Συγκεκριμένα, η ΕΣΕΕ παρέστη στις 22-4-2015 στην συνεδρίαση της Ομάδας Εργοδοτών της ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, όπου διαπιστώθηκε η διαμόρφωση ενός αρνητικού κλίματος σε βάρος της χώρας μας, κάτι που επιδρά ευθέως και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Κατέδειξε δε το φαινόμενο ελλήνων στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων, οι οποίοι χωρίς να έχουν συναίσθηση ότι εκ της θέσεώς τους διαπλάθουν την κοινή γνώμη, κατευθύνουν το ευρωπαϊκό αίσθημα στη στρεβλή αντίληψη του ότι «η Ελλάδα κυβερνάται από ανεύθυνους οικονομικούς τρομοκράτες». Αυτό ξεπερνά κάθε όριο πολιτικής ιδεοληψίας και σε μεγάλο βαθμό προσβάλλει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, η οποία παρουσιάζεται ως βαθειά διχασμένη. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε οικονομικός τρομοκράτης, ούτε οικονομικός μετανάστης στην Ευρώπη.  Για το λόγο αυτό, η ΕΣΕΕ προτίθεται να οργανώσει, σε συνεννόηση και συνεργασία με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους, μία επικοινωνιακή εκστρατεία για να παρουσιαστεί στους ευρωπαϊκούς λαούς η πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα και – για την επιτυχία της συγκεκριμένης κίνησης – η ΕΣΕΕ ζήτησε την συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών.
Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ, συζητήθηκε επίσης και το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαΐου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εαρινής εκπτωτικής περιόδου 2015. 
Η ΕΣΕΕ, σχεδόν από την έναρξη ισχύος του ν. 4177/2013, επιφυλάχθηκε για την αποτελεσματικότητα του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων και τάχθηκε εναντίον της ελεύθερης λειτουργίας των καταστημάτων τις πρώτες Κυριακές αυτών.  Δύο χρόνια και τέσσερις εκπτωτικές περιόδους μετά, οι προβλέψεις μας έχουν επαληθευθεί.  Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι δεν πρόσφεραν τίποτα στην αγορά, οι επιχειρήσεις δεν προχώρησαν σε γενικευμένες εκπτώσεις και προκάλεσαν σύγχυση στους καταναλωτές, πλήττοντας τον θεσμό των εκπτώσεων γενικότερα.  Ακολούθησαν και οι Κυριακές εντός των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, η κίνηση των οποίων αποδείχθηκε σε κάθε της διάσταση υποτονική και αναποτελεσματική.  Ως εκ τούτου, η ΕΣΕΕ σέβεται μεν το νόμο και το δικαίωμα όσων επιχειρήσεων θέλουν να ανοίξουν την ερχόμενη Κυριακή, αλλά έχουμε την βεβαιότητα, αποδεδειγμένη και μέσα από στατιστικά στοιχεία, ότι θα βρεθούμε ενώπιον ακόμη μίας αχρείαστης και αποτυχημένης Κυριακής.  Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους συναδέλφους μας να μην μπουν στον κόπο να ανοίξουν τα καταστήματά τους και στηρίζουμε πλήρως τις αποφάσεις Ομοσπονδιών μελών μας, όπως της Θεσσαλίας και της Κέρκυρας να κρατήσουν τις τοπικές αγορές τους κλειστές.  Προσδοκούμε ότι, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι θα είναι σύντομα παρελθόν και διατηρούμε την πάγια άποψή μας ότι η οποιαδήποτε λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή πρέπει να αποτελεί θέμα των τοπικών κοινωνιών.  Υπενθυμίζουμε δε ότι η ΕΣΕΕ έχει ήδη υποβάλλει προς την Γενική Γραμματεία Εμπορίου σχέδιο Κώδικα Δεοντολογίας της Αγοράς, ο οποίος επιλύει όλα τα σχετικά θέματα και αναμένουμε το άμεσο ξεκίνημα των απαραίτητων διαβουλεύσεων, προκειμένου αυτός να οριστικοποιηθεί και να αποτελέσει επίσημο θεσμικό πλαίσιο. 

 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: