Συνεργασία Δήμου Ρεθύμνης - Αρχαιολογικής Υπηρεσίας


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                           >
Eυρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα (4/5/15) στα γραφεία της Αρχαιολογικής  Υπηρεσίας Ρεθύμνου μεταξύ του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη, της Διευθύντριας της Αρχαιολογικής κας Τσιγκουνάκη Αναστασίας, της Προέδρου  του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κας Κουτσαλεδάκη Ρένας, της Διευθύντριας  του Δ.Λ.Τ κας Δασκαλάκη Αθανασίας και του Πολιτικού Μηχανικού κ. Φωτόπουλου Χρήστου.

Η συνεργασία ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, σε εξαιρετικά θετικό κλίμα και στη διάρκειά της εξετάστηκαν σημαντικά ζητήματα όπως:

- Η εξέλιξη του θέματος  της αδειοδότησης  δημιουργίας υδατοδρομίου
- Η μελέτη του έργου « Βελτίωση  θωράκισης στη γένεση του προσήνεμου μώλου του Λιμανιού Ρεθύμνου μαζί με την αναμόρφωση των χερσαίων χώρων του». Σημειώνεται ότι θα γίνει σε ένα μήνα  θα γίνει η παραλαβή της προμελέτης από το Δ.Λ.Τ., η οποία έχει Προϋπολογισμό 303.753,45 €, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης και εκπονείται από Συμπράττοντα Γραφεία μελετητών. Στο μεσοδιάστημα το Λιμενικό Ταμείο θα έχει συνεργασία με τους μελετητές  για εξετάσουν μαζί επιμέρους θέματα της μελέτης.
- Στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκε το έργο προσωρινής αποκατάστασης της ζημιάς που υπέστη ο προσήνεμος μώλος του Λιμανιού, Προϋπολογισμού 300.000 €,  το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης. Τη μελέτη του έργου θα εκπονήσει ο Δήμος Ρεθύμνης.
Σε ότι αφορά την εκπόνηση στατικής μελέτης και μελέτης αναμόρφωσης προσόψεων και δαπέδου του ενετικού λιμανιού, συμφωνήθηκε ν’ αναζητήσουν από κοινού, η Αρχαιολογική Υπηρεσία και ο Δήμος, πόρους από εθνικά ή ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα.    
- Τέλος ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για τα θέματα που συζήτησε με  τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη στο πλαίσιο συνεργασίας που είχε το π. Σάββατο στο Δημαρχείο, με αφορμή την επίσκεψη του στο Ρέθυμνο προκειμένου να εγκαινιάσει την Έκθεση «Υπέρβαση της Άβυσσος στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση εργασίας στην Αρχαιολογική Υπηρεσία όλοι οι συμμετέχοντες ανανέωσαν την εξαιρετική σχέση που διατηρούν  οι δύο Υπηρεσίες κι επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους για συνεχή και στενή θεσμική συνεργασία προκειμένου να προωθούνται τα θέματα αρμοδιοτήτων τους ταχύτερα και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος σε γραφειοκρατικές διεκπεραιώσεις κι εσωτερική αλληλογραφία.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: