Συνάντηση του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πόλεων με Μαρίνες


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Στη συνάντηση του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πόλεων με Μαρίνες (European Association of Municipalities with Marina- Α.Ε.Μ.Α.), που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λάγος της Πορτογαλίας, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Χ. Μαρινάκης, εκπροσωπώντας για πρώτη φορά την πόλη του Ρεθύμνου σε μία τόσο σπουδαία πρωτοβουλία για την ανάδειξη, υποστήριξη και αξιοποίηση πόλεων που διαθέτουν μαρίνα.
 
Ο κ. Μαρινάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία του δικτύου μέχρι σήμερα, που εστιάζεται κυρίως στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων με σκοπό την κατασκευή και βελτίωση των μαρίνων. Εξαιρετικά σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι τα χρήματα που εξοικονομούνται από τα προγράμματα αυτά επενδύονται, εκτός από την ανάπλαση των μαρίνων, και στον περιβάλλοντα χώρο, που πρακτικά σημαίνει ότι όχι μόνο η δόμηση της μαρίνας αναπτύσσεται αρμονικά και ισορροπημένα, αλλά και ότι η πόλη γύρω από τη μαρίνα αποκομίζει πολλαπλά οφέλη.
 
Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου έκανε μία παρουσίαση της μαρίνας του Ρεθύμνου και ενημέρωσε το δίκτυο για τα προγράμματα από τα οποία χρηματοδοτείται μερικώς το έργο, εκφράζοντας και την επιθυμία του για τη συνδρομή του δικτύου στην αναβάθμιση της μαρίνας και των υπηρεσιών που αυτή προσφέρει. Ο Δήμαρχος παρουσίασε τη μελέτη ανάπλασης που συντελείται στην παρούσα φάση στον περιβάλλοντα χώρο της μαρίνας, κάνοντας ειδική αναφορά στο Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου, το οποίο θα μπορούσε επίσης να ενταχθεί στο μελλοντικό προγραμματισμό του Δικτύου.
 
Αξιοσημείωτο είναι ότι η μαρίνα του Ρεθύμνου έχει ήδη περιληφθεί στα διαφημιστικά έντυπα και στην ιστοσελίδα του Δικτύου για το προσεχές έτος, τα οποία προβάλλουν στους ιδιοκτήτες σκαφών και γιωτ σε παγκόσμιο επίπεδο τις ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο, τις μαρίνες τους και τις υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν. Αυτή η προσέλκυση τουριστικού δυναμικού υψηλού οικονομικού επιπέδου θα αποτελέσει μια ιδιαίτερη συμβολή στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
 
Ο Πρόεδρος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πόλεων με Μαρίνες- Δήμαρχος του Λάγος της Πορτογαλίας, Χοσέ Βαλεντίν Ροζάντο και η αντιπροσωπεία του Δικτύου θα επισκεφθούν το Ρέθυμνο τον προσεχή Μάιο για να δουν από κοντά την πόλη και τη μαρίνα, καθώς και την εξέλιξη των έργων και των μελετών. Εν τω μεταξύ θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις του δικτύου για την εξασφάλιση και από το Δήμο Ρεθύμνης ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς όφελος της μαρίνας και των υποδομών γύρω από αυτήν, αλλά και για την τουριστική προβολή της πόλης μας σε διεθνές επίπεδο.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: