Έναρξη δημοτικού κτηνιατρείου στο Ρέθυμνο


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμος Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Φιλοζωϊκό Σύλλογο Ρεθύμνου, το Φιλοζωικό Σωματείο «Νοιάζομαι»  και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Κτηνιάτρων,  έχουν τη χαρά  να ανακοινώσουν την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Κτηνιατρείου στο Ζουρίδι, της Τοπικής Κοινότητας Νικηφόρου Φωκά.
Το Δημοτικό Κτηνιατρείο,  λειτουργεί με επιστημονική υπεύθυνη κτηνίατρο την κα. Χατζηδιάκου Αντωνία  και με την εθελοντική συμμετοχή ομάδας Γερμανών κτηνιάτρων με τους οποίους ο Δήμος μας υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας. Σε αυτό,  θα πραγματοποιούνται στειρώσεις αδέσποτων ζώων (σκυλιών και γατιών),  διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει κι εξελίσσεται επιτυχώς.
Για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου, το δημοτικό Κτηνιατρείο θα λειτουργήσει από 9 Μαΐου έως και 13 Μαΐου και από 6 Ιουνίου έως 10 Ιουνίου 2015, από τις 10.00 πμ έως τις 5.00 μμ. Για τους επόμενους μήνες, οι ώρες και ημέρες λειτουργίας του Δημοτικού  Κτηνιατρείου θα ανακοινώνονται με Δελτία Τύπου.
Η πρόσβαση στο Δημοτικό Κτηνιατρείο θα γίνεται είτε μέσω των δυο συνεργαζόμενων με τον Δήμο Φιλοζωικών Σωματείων είτε μεμονωμένα (ιδιώτες) αρκεί σε αυτήν την περίπτωση να προσκομίζεται βιβλιάριο υγείας του ζώου με σφραγίδα ιδιώτη κτηνιάτρου που θα πιστοποιεί ότι πρόκειται για αδέσποτο σκυλί και έχει τοποθετηθεί microchip, έχει γίνει αντιλυσσικό εμβόλιο και έχει πραγματοποιηθεί και τεστ Καλαζάρ.
Στο άμεσο προσεχές διάστημα, σε εφαρμογή του Νόμου 4039/12 και Ν. 4235/14, ο Δήμος Ρεθύμνης,  θα δημιουργήσει λίστα καταγραφής όλων των δεσποζόμενων ζώων (σκυλιών και γατιών), στην οποία ο κάθε δημότης της πόλης μας θα πρέπει να δηλώσει τα στοιχεία του καθώς και τα στοιχεία του δεσποζόμενου κατοικιδίου του (αριθμός microchip).
Τέλος, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι ο Δήμος Ρεθύμνου  ζήτησε τη συνεργασία και βρήκε θερμή ανταπόκριση, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, στους τομείς περιοχής ευθύνης τους, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου, στην κατεύθυνση εξάλειψης παραβατικών συμπεριφορών και συμμόρφωσης των ιδιοκτητών κατοικιδίων στις απαιτήσεις των προαναφεθέντων Νόμων.
Παρακαλούμε όμως, επειδή όλο το έργο εξελίσσεται και υποστηρίζεται σε εθελοντική βάση από ευαισθητοποιημένους δημότες μας, να συνδράμουν όσοι μπορούν και με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, στην κοινή προσπάθεια, Δήμου και Φιλοζωικών Σωματείων,  εξάλειψης αδέσποτων ζώων στην πόλη μας που αποτελεί πράξη πολιτισμού, σεβασμού του περιβάλλοντος και της συνολικής εικόνας της πόλης μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Δήμος Ρεθύμνης: 28310 57940 (Δευτ. – Παρ. από  9.00πμ. – 13.00)

Φιλοζωϊκός Σύλλογος Ρεθύμνου: 6975 720313 (το τηλέφωνο θα λειτουργεί μία εβδομάδα πριν τη λειτουργία του Κτηνιατρείου 12.00 -14.00, καθημερινά)

Φιλοζωϊκό Σωματείο «Νοιάζομαι»: 6978-283741 (Δευτ- Παρ., από 12:00 έως 14:00.)

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: