Λαϊκός γύρος της πόλης


Κατηγορία: Αθλητισμός

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας


ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ταχ.Δ/νση : Κλειστό Γυμν.«Μελίνα Μερκούρη» Τ.Κ 74100 Τηλ./Fax: 28310 55645                                                                                                    
            Εmail: sports.rethymno@gmail.com

Πληροφορίες:
Σκουλούδης Ναπολέων                                                                                                         

 

                                                                                                     Ρέθυμνο 08/05/15
                                           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

           ΘΕΜΑ : 6oς ΛΑΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
                          
Μία εβδομάδα πριν τον 6ο Λαϊκό Γύρο Πόλης Ρεθύμνου και οι προετοιμασίες από το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου που είναι και οι διοργανωτές της εν λόγο εκδήλωσης κυμαίνονται σε πολύ έντονους ρυθμούς. Ο Δήμος Ρεθύμνου με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης για ακόμα μια άλλη φορά έχουν σαν στόχο την ενεργοποίηση όλων των δημοτών και όχι μόνο στην συμμετοχή για άθληση βελτιώνοντας φυσική κατάσταση και ψυχική υγεία. Η πόλη του Ρεθύμνου την Κυριακή το πρωί 17 Μαΐου θα προσαρμοστεί και θα αφιερωθεί αποκλειστικά σε όλους τους πολίτες ντόπιους και ξένους μικρούς και μεγάλους αφού οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει για όλους και για όλα. Το επίκεντρο της διοργάνωσης θα είναι η πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη με αφετηρία και τερματισμό των αθλητικών διαδρομών με  μουσική κάλυψη και πολλές εκπλήξεις για όλους τους συμμετέχοντες.


Στις 10:00 π.μ θα γίνει η εκκίνηση των 10.000μ. για αθλητές(άνδρες-γυναίκες) άνω των 18 ετών με θέσεις κατάταξης και ηλεκτρονική χρονομέτρηση αφού για πρώτη φορά στο Ρέθυμνο ο κάθε αθλητής του αγώνα αυτού θα φέρει μαζί του ηλεκτρονικό τσιπάκι και αμέσως μετά τον τερματισμό θα γνωρίζει τον ακριβή χρόνο που έκανε.
Σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές των 10.000μ. θα προσφερθεί δωρεάν αναμνηστικό μπλουζάκι, μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα. Επίσης στον παραπάνω αγώνα θα  βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες στην γενική καθώς και οι τρεις πρώτοι διαμένοντες άνδρες-γυναίκες από τους     νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου στην ειδική. Στις 10:15π.μ θα ξεκινήσει ο αγώνας των 1000μ. για παιδιά(αγόρια-κορίτσια) από 7 έως 14 ετών. Όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα λάβουν δωρεάν αναμνηστικό μπλουζάκι, μετάλλιο, καθώς και δίπλωμα. Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 10:30π.μ θα δοθεί η εκκίνηση στον συμμετοχικό αγώνα 3.650μ. όπου δεν θα υπάρξει κατάταξη αλλά η συμμετοχή όσων πολιτών επιθυμούν με τον δικό τους τρόπο τρέχοντας, βαδίζοντας ή περπατώντας. Στην διαδρομή αυτή θα μπορούν να λάβουν μέρος άτομα με ειδικές ανάγκες και αναπηρικά καρότσια καθώς και μητέρες με παιδικά καρότσια. Όλοι όσοι συμμετάσχουν στην εν λόγο δράση θα λάβουν δωρεάν αναμνηστικό μπλουζάκι και δίπλωμα.
Μια ακόμα καινοτομία των βραβεύσεων από τους διοργανωτές θα είναι η βράβευση των τριών πρώτων σχολείων καθώς και ακαδημιών όλων των αθλημάτων σε συμμετοχές παιδιών με αθλητικό υλικό(μπάλες, κώνους κ.α).


Η συμμετοχή και στις τρείς παραπάνω δράσεις μέχρι και σήμερα είναι περισσότερο από ικανοποιητικές και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και παρακαλούν οι διοργανωτές όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή με έναν από τους παρακάτω τρόπους α)στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνου www.rethymno.gr ?ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6ου ΛΑΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΟΛΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ?ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΔΩ
β) Με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής στο  γραφείο του τμήματος   
Αθλητισμού  (Κλειστό Γυμν.«Μελίνα Μερκούρη») έως την Παρασκευή 15
Μαΐου 2015 και ώρα 15:00 Εmail: sports.rethymno@gmail.com                                                                                             
γ) Στο φαξ : 28310 - 55645 έως την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 και ώρα    
15:00.

     δ) Την ίδια ημέρα(17 Μαΐου) από της 08:00-09:00 στην αφετηρία πλατεία   
Αγ. Στρατιώτη.
Στο σημείο αυτό το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου θα   ήθελε να κάνει κάποιες πολύ σημαντικές επισημάνσεις σε συμμετέχοντες και μη: 1)Για την ομαλή λειτουργία της διοργάνωσης και την συνέπεια των εκκινήσεων θα παρακαλούσαμε πολύ όλους τους συμμετέχοντες να είναι τουλάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση στην πλατεία του Αγ. Στρατιώτη(η γραμματεία θα λειτουργήσει από τις 08:00 π.μ) και ειδικά τους αθλητές των 10.000μ. που θα πρέπει να παραλάβουν αριθμό, τσιπάκι, μπλουζάκι κ.α καθώς και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες για τις ανάλογες προετοιμασίες πριν την έναρξη του αγώνα τους.   2) Παρακαλούμε πολύ επίσης τους πολίτες και κάτοικους της πόλης του Ρεθύμνου για την προσοχή τους και τον περιορισμό των μετακινήσεων τους την Κυριακή 17 Μαΐου το πρωί 09:00-11:30 και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση τους σε τυχόν περιορισμό της μετακίνησης με τροχοφόρα οχήματα για την ασφάλεια των αθλητών και όλων των συμμετεχόντων. Παρακάτω αναφέρονται αναλυτικά οι δρόμοι που εμπλέκονται και στις τρεις διαδρομές:   
Α) Αγώνας δρόμου 10.000 μέτρων :
Ώρα εκκίνησης: 10:00 π.μ
Διαδρομή: Πλατεία Αγνώστου (εκκίνηση) – Χορτάτζη – Λ. Κουντουριώτου- Ε.Πορτάλιου– Ελευθερίας  – Άρη Βελουχιώτη(δεξιά)- Τέρμα Άρη
Βελουχιώτη(πιάτσα ΤΑΧΙ)- Αναστροφή- Άρη Βελουχιώτη - Μαρίνα- Σοφ. Βενιζέλου -  Ελ. Βενιζέλου - Τ.Πετυχάκη    –  Αρκαδίου – Εμπορικό Λιμάνι -  Εμμ. Κεφαλογιάννη –Περιφερειακός-Πλατεία Δικαστηρίων- Π. Πρεβελάκη -
Δημακοπούλου- Γερακάρη-Βάρδα Καλέργη- Ελ. Βενιζέλου– Πλατεία Αγνώστου(τερματισμός).
Β) Παιδικός αγώνας 1.000 μέτρων:
Ώρα εκκίνησης: 10:15 π.μ
Διαδρομή: Πλατεία Αγνώστου (εκκίνηση) - Αρκαδίου – Πετυχάκη - Ελ. Βενιζέλου - Πλατεία Αγνώστου (τερματισμός).
Γ) Αγώνας δρόμου 3.650 μέτρων <<Βαδίζω – Τρέχω – Διασχίζω την πόλη>>:
Ώρα εκκίνησης: 10:30 π.μ
Διαδρομή:Πλατεία Αγνώστου (εκκίνηση) - Αρκαδίου - Σαλαμίνος - Μελισσινού - Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου - Πρεβελάκη - Πλατεία Δικαστηρίων - Κεφαλογιάννηδων - Αρκαδίου - Πετυχάκη - Ελ. Βενιζέλου - Πλατεία Αγνώστου (τερματισμός).

 

                                                          Με τιμή       
                                                  Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για

                                                                     θέματα αθλητισμού Δ. Ρεθύμνου
   
                                                                              Λαχνιδάκης  Δημήτριος 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: