Συνεργασία Δημάρχου Ρεθύμνου με Γραμματέα ΠΑΣΠ


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                           
Συνεργασία με τον Γραμματέα της φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κ. Σταματόπουλο Ανδρέα είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Χ. Μαρινάκης στη διάρκεια της  οποίας συζήτησαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία  του Δήμου με το Πανεπιστήμιο.
Ο Δήμαρχος, στο πλαίσιο του διαλόγου που επιθυμεί να έχει με όλους ανεξαρτήτως τους  εκπροσώπους φοιτητικών παρατάξεων, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας  του συνόλου της Πανεπιστημιακής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων και των φοιτητών φυσικά, με την τοπική κοινωνία. >
>Η συζήτηση εξειδικεύτηκε σε θέματα που αφορούν  βασικές ανάγκες των φοιτητών όπως είναι η στέγαση, η σίτιση και η μεταφορά τους στους στο Π.Κ. και ο Δήμαρχος κατέθεσε την άποψη ότι πολλές ανάγκες μπορούν ν αντιμετωπιστούν αρκεί να υπάρξει σοβαρός προγραμματισμός εν όψει του νέου ΕΣΠΑ. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Ρεθύμνης είναι πρόθυμος να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή με τις υπηρεσίες του και να συνδράμει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο κριθεί πρόσφορος.
Συζητώντας με τον κ. Σταματόπουλο για την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου περί δέσμευσης των ταμειακών αποθεμάτων των Δήμων, θέμα που συζητήθηκε εκτενώς στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, στην οποία ο Δήμαρχος έλαβε μέρος, ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το πρόβλημα δεν είναι καθ’ εαυτή η δέσμευση αλλά η συστηματική υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και των Δήμων. Και οι δύο αυτοί θεσμοί αξιοποιούν τα λιγοστά διαθέσιμα οικονομικά τους αποθέματα για την κάλυψη άμεσων κι επειγουσών αναγκών τους και, εφόσον η συγκεκριμένη δέσμευση δεν προσφέρει το προσδοκώμενο όφελος στον κρατικό Προϋπολογισμό,  θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί. Άποψη με την οποία συμφώνησε και ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ.

Από το Γραφείο Τύπου

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: