Απάντηση κ.κ. Γεωργαλή, Λαχνιδάκη σε κ. Γαϊτάνη


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ                                         Ρέθυμνο, 9 Μαΐου 2015
ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Eνημέρωση  Αντιδημάρχου Παιδείας – Δια βίου Μάθησης- Αθλητισμού κ. Γιώργου Γεωργαλή και Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου σε θέματα Αθλητισμού κ. Λαχνιδάκη Δημήτρη για τη λειτουργία  Επιτροπής Αθλητισμού

 

Με αφορμή τη  μεθοδευμένη επίθεση που δεχθήκαμε από το Δημοτικό Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Γαϊτάνη αλλά και τον Επικεφαλής της κ. Θοδωρή Νίνο , κατά την τελευταία  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με τη λειτουργία της Επιτροπής Αθλητισμού, θα θέλαμε να καταθέσουμε τα ακόλουθα:

Δεν είναι η πρώτη φορά δεχόμαστε κριτική συνοδευόμενη από ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς από συναδέλφους  της μείζονος Αντιπολίτευσης, οι οποίοι, άλλοτε  για λόγους εντυπωσιασμού και άλλοτε για να δικαιολογήσουν το θεσμικό τους ρόλο, επιδίδονται στην εξαπόλυση επίθεσης χωρίς προηγουμένως να έχουν μπει στον κόπο, ως οφείλουν,  να ενημερωθούν επισήμως από την κάθε υπηρεσία και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για τις ενέργειές τους σχετικά με το θέμα που θίγουν.
Εν προκειμένω κι ενώ ο κ. Γαϊτάνης ζήτησε εγγράφως από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να του επιτραπεί  ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για αθλητικά θέματα, τελικά η «ενημέρωση» ήταν δριμύτατη καταγγελία εναντίον μας,  το περιεχόμενο της οποίας δεν γνωρίζαμε εγκαίρως ως είθισται, προκειμένου να τοποθετηθούμε αναλόγως.
Και φυσικά η καταγγελία στάλθηκε άμεσα σε όλα τα ΜΜΕ με αποτέλεσμα οι συμπολίτες να λάβουν μονομερή γνώση του θέματος.
Η επίθεση αφορούσε τη μη ενεργοποίηση εκ μέρους μας της Επιτροπής Αθλητισμού η οποία είχε οριστεί από το προηγούμενο  Δ.Σ. και  δεν έχει συνεδριάσει ποτέ μέχρι σήμερα λόγω τη μη ενεργοποίησης κάποιων σωματείων.    
Η συγκεκριμένη Επιτροπή λοιπόν,  δεν είχε θεσμοθετηθεί και ως εκ τούτου δεν ήταν υποχρεωτική. Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Καλλικράτη, οι  μη θεσμοθετημένες Επιτροπές ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα    και  σε αυτές μπορούν να συμμετάσχουν δημότες και  δημοτικοί σύμβουλοι.
Ευχαρίστως αναλαμβάνουμε την ευθύνη καθυστέρησης ενεργοποίησης της εν λόγω επιτροπής.  Οι προτεραιότητες μας στο Τμήμα Αθλητισμού ήταν άλλες και πολύ πιο επείγουσες.
Συγκεκριμένα:

Επικεντρωθήκαμε στη νέα στέγαση του Τμήματος Αθλητισμού και τη στοιχειώδη οργάνωση όλων των υφιστάμενων αθλητικών χώρων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού
Ετοιμάσαμε τον κανονισμό λειτουργίας των αθλητικών χώρων και σύντομα θα τεθεί στη διάθεση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου για επεξεργασία ώστε η τελική του μορφή να τεθεί προς έγκριση από το Δ.Σ.
Συνεργαστήκαμε με όλα τα αθλητικά Σωματεία τα οποία μας υπέδειξαν τα Μέλη των 3μελών επιτροπών διαχείρισης γηπέδων, τις οποίες και ορίσαμε.
Σημειώνεται ότι σε αυτές τις επιτροπές συμμετέχουν εθελοντές καταθέτοντας προσωπικό χρόνο και κόπο. Ενεργοποιήσαμε λοιπόν τον εθελοντισμό προς όφελος του Αθλητισμού στον τόπο μας.
Με τη βοήθεια των Μελών των συγκεκριμένων Επιτροπών, το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου μας  κατέγραψε όλα τα προβλήματα των αθλητικών χώρων προκειμένου να τα ιεραρχήσουμε και να δρομολογήσουμε την αντιμετώπισή τους σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Κρήτης,  την οποία ενημερώσαμε εγγράφως και ελπίζουμε στο πλαίσιο της καλής μας συνεργασίας να βρούμε από κοινού λύσεις.

Δεν θα υπεισέλθουμε σε λεπτομερείς αναφορές επιμέρους παρεμβάσεων σε αθλητικούς χώρους. Δεν είναι ο στόχος μας ν’ αποδείξουμε το έργο μας, πρώτον διότι είναι εμφανές σε όσους το παρακολουθούν και, δεύτερον, διότι είναι στη διάθεση όσων θέλουν να το γνωρίσουν.   
Όμως πραγματικά δεν θυμάμαι ποτέ ούτε εγώ ούτε ο κ. Λαχνιδάκης να αρνηθήκαμε στον οποιοδήποτε ενημέρωση για τις ενέργειές μας στον Αθλητισμό. Ούτε να απορρίψουμε κάποια ωραία πρόταση. Το αντίθετο μάλιστα. Αναζητούμε  σταθερά κι επίμονα συνεργασίες, βοήθεια, ιδέες και προτάσεις.   Ο κ. Γαϊτάνης παρά το θερμό του ενδιαφέρον για τον Αθλητισμό, αν κρίνουμε από την αντίδρασή του, δε ζήτησε ποτέ  ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα. Ξαφνικά θυμήθηκε την ανενεργή Επιτροπή Αθλητισμού και ούτε λίγο ούτε πολύ ανήγαγε τη λειτουργία της, ως τη μόνη προϋπόθεση  για να προωθηθεί ο Αθλητισμός στον τόπο μας.
Λυπούμαστε αλλά για μας ο Αθλητισμός και η συμμετοχή σε Επιτροπές προσανατολισμένες στην ουσιαστική ενίσχυση και διάδοσή του, αποτελεί μια δράση πολύ πιο ευρεία και σημαντική.
Με αυτό το πνεύμα θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε και σε αυτή την προσπάθεια είναι καλοδεχούμενοι όλοι!

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία .

  Γιώργος Γεωργαλής                                             
Αντιδήμαρχος Παιδείας                           
Δια βίου Μάθησης &                                             
Αθλητισμού

 Δημήτρης Λαχνιδάκης
Εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος Δ.Ρ.
σε θέματα Αθλητισμού

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: