Σύσκεψη Δημάρχου με ΔΕΥΑΡ ΟΑΚ


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκτενή συνεργασία με εκπροσώπους του ΟΑΚ και της ΔΕΥΑΡ είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης με αντικείμενο τη διαχείριση των υδατικών πόρων του Δήμου Ρεθύμνου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν  ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Κοπάσης Λ., ο Δ/ντής Διαχείρισης Έργων του ΟΑΚ κ. Μαμαγκάκης Β. και το μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΚ κ. Μαλλιαρός Ν., ενώ από πλευράς ΔΕΥΑΡ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Μαλάς Α., ο Δντής  της Επιχείρησης κ. Παπαδάκης Γ., ο Μηχανικός της ΔΕΥΑΡ κ. Πριναράκης Δ.  ενώ παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κ.  Θεοδωράκης Β.
Στη συζήτηση επικράτησε ιδιαίτερα θετικό κλίμα αφού όλοι οι συμμετέχοντες  συμφώνησαν στην αναγκαιότητα συντονισμού των ενεργειών τους προκειμένου  να οργανωθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο η διαχείριση των υδάτων, τόσο  μεσοπρόθεσμα όσο και  μακροπρόθεσμα.
Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν οι δυνατότητες του ΟΑΚ και της ΔΕΥΑΡ στον τομέα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, καθώς και οι ανάγκες του Δήμου Ρεθύμνου σε ύδρευση.
     Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν τα προγραμματισμένα έργα, που έχουν ήδη  ενταχθεί στο «Σχέδιο Διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταμών  του υδατικού διαμερίσματος Κρήτης GR13)» της Περιφέρειας Κρήτης και ειδικότερα:
Το μεν έργο που προγραμματίζει ο ΟΑΚ, το οποίο είναι μεγάλης κλίμακας και κόστους (περίπου 25 εκ. Ευρώ) και θα λύσει μακροπρόθεσμα το πρόβλημα της λειψυδρίας, μέσα από την αξιοποίηση του νερού του Φράγματος των Ποταμών.
Το δε έργο της ΔΕΥΑΡ  που προβλέπει την κατασκευή ταχυδιυλιστηρίου στην περιοχή Αδελε,  το οποίο είναι μικρότερης κλίμακας και κόστους (περίπου 1 εκατ. Ευρώ)  και με αυτό θ’ αντιμετωπιστούν οι άμεσες κι επείγουσες  ανάγκες ύδρευσης της περιοχής αλλά και της πόλης, αρκεί να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του.
Τα έργα αυτά είναι απολύτως αναγκαία διότι, εκτός των άλλων θα επιφέρουν σαφώς βελτίωση τόσο στις υφιστάμενες υποδομές διαχείρισης υδάτων όσο και στο κόστος της διαχείρισης.
Από τη σύσκεψη προέκυψε η συμφωνία μιας διαρκούς συνεργασίας  ΟΑΚ και ΔΕΥΑΡ, σε τεχνικό και οργανωτικό επίπεδο ώστε να δρομολογηθεί και επισπευθεί  η κατασκευή των σημαντικών έργων που έχουν προγραμματιστεί για το Ρέθυμνο.

 

                                                                                   Από το Γραφείο Τύπου 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: