Κάρτα αλληλεγγύης


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Αθήνα 16 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεργασία  Υπουργείου και Εμπορικού κόσμου για την Κάρτα Αλληλεγγύης

Μετά από πρόσκληση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας Θεανώς Φωτίου, πραγματοποιήθηκε χθες 15 Ιουνίου, σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδη και εκπροσώπων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι ενέργειες για την προώθηση της Κάρτας Αλληλεγγύης, η οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την αγορά τροφίμων από συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης  2015.
Η Υπουργός, αφού τόνισε ότι η εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου 2015 η Κάρτα Αλληλεγγύης θα διανεμηθεί μέσω των ΚΕΠ στους δικαιούχους,  ζήτησε τον συντονισμό των ενεργειών προς ενεργοποίηση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού καταστημάτων εμπορίας τροφίμων και τη συμβολή τους με επιπλέον προσφορές στους δικαιούχους αυτών των καρτών.            
Ο  κ.  Κορκίδης  διαβεβαίωσε ότι  η  ΕΣΕΕ  θα  ξεκινήσει  μία  καμπάνια  ενημέρωσης,  διαμέσου των Ομοσπονδιών της και των Εμπορικών Συλλόγων, όλων  των  εμπορικών  επιχειρήσεων τροφίμων , εκκινώντας από εκείνες τις περιοχές της χώρας που έχουν  τρωθεί περισσότερο από την οικονομική κρίση. 
Οι εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσαν ότι  έχει ήδη ετοιμαστεί ένα πρόγραμμα επικοινωνίας που περιλαμβάνει και ενημερωτικά μηνύματα μέσω των τηλεοπτικών καναλιών. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα είναι έτοιμη να διευκολύνει τα καταστήματα εμπορίας τροφίμων που δεν διαθέτουν και επιθυμούν μηχανήματα ανάγνωσης καρτών (POS), δεδομένου ότι η Κάρτα Αλληλεγγύης είναι μια κανονική, τραπεζική,  προπληρωμένη κάρτα με την υποστήριξη της Mastercard.          
Οι παρόντες και παρούσες στη σύσκεψη συμφώνησαν ότι  ο κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας του τρέχοντος Προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης θα είναι η ενεργοποίηση της κοινωνίας, των κοινωνικών εταίρων και των τοπικών αγορών, πράγμα που θα έχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στις ενέργειες του Υπουργείου.        
 

Δείτε εδώ το φυλλάδιο

Δείτε εδώ το έντυπο της κάρτας

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: