Φορολόγηση Δήμων


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

                                      Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ  Υ  Π  Ο  Υ                

 Τον παραλογισμό της άκριτης φορολόγησης των Δήμων με κριτήρια μεγαλοεισοδηματιών εκμετάλλευσης ακινήτων καταγγέλλει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης  με  επιστολή του  προς  την  ΚΕΔΕ.
Συγκεκριμένα , με την εφαρμογή των διατάξεων του Νόμου 4172/2013 για πρώτη φορά στην φορολογική χρήση έτους  2014 , ο φόρος εισοδήματος που καλείται να πληρώσει ο Δήμος Ρεθύμνης όχι μόνο για τα έσοδα του από μισθώσεις δημοτικών ακινήτων αλλά και για τα έσοδα από μισθώσεις αιγιαλού που παραχωρούνται από το κεντρικό κράτος στους δήμους , ανέρχεται σε ποσοστό 26% επί των εσόδων αυτών. Επιπλέον , οφείλει να προκαταβάλλει το φόρο κερδών για την τρέχουσα φορολογική χρήση σε ποσοστό 55% επί του φόρου της προηγούμενης φορολογικής χρήσης.
Τα δεδομένα αυτά σε συνδυασμό με τις περικοπές των νομοθετημένων πόρων οδηγούν σε πλήρη οικονομική κατάρρευση τους Δήμους.
Για τον λόγο αυτό έστειλε την συνημμένη επιστολή στον θεσμικά αρμόδιο Πρόεδρο της  Επιτροπής  Οικονομικών των ΟΤΑ  της  Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Αλέξη Καστρινό  με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της  ΚΕΔΕ κ.  Γεώργιο Πατούλη.  

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: