Δήλωση προέδρου ΕΣΕΕ για το Δημοψήφισμα


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2015

Δήλωση Πρόεδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη για το δημοψήφισμα

«ΝΑΙ σε μια ενωμένη Ελλάδα, ΝΑΙ στην Ελλάδα της Ευρώπης και του Ευρώ»
 

"...Η τελική ευθεία προς το δημοψήφισμα της Κυριακής μας υποχρεώνει να διασφαλίσουμε ότι η πόλωση, που είναι πλέον εμφανής στη δημόσια σφαίρα, θα μετριαστεί και ότι θα επικρατήσει ένα πνεύμα ψύχραιμης σκέψης και μετριοπάθειας. Όλοι μας τις προηγούμενες ημέρες, υπό το βάρος πρωτοφανών εξελίξεων, μπήκαμε ενίοτε και σε μία λογική έντασης· στην πραγματικότητα όμως αυτό είναι αδιέξοδο. Την επόμενη ημέρα από το δημοψήφισμα, όλοι μαζί, οφείλουμε με σύμπνοια να αντιμετωπίσουμε τα σωρευμένα προβλήματα, να διατηρήσουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας και να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθούν ανεπανόρθωτοι διχασμοί. Το ελληνικό εμπόριο από την πρώτη στιγμή τάχθηκε υπέρ του «ΝΑΙ», θεωρώντας το ως την περισσότερο βιώσιμη επιλογή για την οικονομία της πατρίδας μας. Θεωρούμε ότι η θέση της χώρας είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι στην Ευρωζώνη, όλα αυτά είναι κεκτημένα της ελληνικής κοινωνίας τα οποία πρέπει να διαφυλαχθούν. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύμηνης διαπραγμάτευσης, στηρίξαμε τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, θεωρώντας ότι προσπαθεί να επιτύχει μία καλύτερη συμφωνία. Είναι πραγματικά κρίμα που η εντελώς αψυχολόγητη κίνηση για το δημοψήφισμα, ακύρωσε όλες αυτές τις προσπάθειες και αφαίρεσε τη δυνατότητα από την Κυβέρνηση να επιτύχει κάτι καλύτερο στη τελική φάση της διαπραγμάτευσης. Είναι κρίμα που η χώρα βιώνει αυτήν τη ζοφερή κατάσταση και είναι κρίμα που οι Έλληνες βυθιζόμαστε σε έναν σπιράλ αντιπαραθέσεων που παράγει περισσότερες αντιθέσεις και αποκλείει τις απαραίτητες συνθέσεις. Η ελληνική Μμε επιχειρηματικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης στήριξε την απασχόληση, αποδέχτηκε τις ανηλεείς φορο-επιδρομές, είδε τα «λουκέτα» να πολλαπλασιάζονται, κατέθεσε τεκμηριωμένες προστάσεις, πίστεψε στη αξία του διαλόγου και της σύνεσης. Θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, αλλά όχι σε μία χώρα καθημαγμένη από τη διχόνοια και προσδοκούμε σε μια καλύτερη συμφωνία  που θα επαναφέρει την ομαλότητα στην ελληνική  κοινωνία, οικονομία και αγορά.
Οι Έλληνες ΜμΕ λέμε ΝΑΙ στην Ελλάδα της εργασίας και της προκοπής, λέμε ΝΑΙ στην Ελλάδα της Ευρώπης, λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη της Αλληλεγγύης, λέμε ΝΑΙ στην Ευρωζώνη, λέμε ΝΑΙ στο Ευρώ, λέμε ΝΑΙ στην επαναλειτουργία των Τραπεζών και των ελληνικών επιχειρήσεων στην αγορά, λέμε ΝΑΙ στη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας από την χρεωκοπία, λέμε ΝΑΙ σε μια ενωμένη Ελλάδα, λέμε ΝΑΙ στο ευρωπαϊκό κεκτημένο των Ελλήνων.
Την Δευτέρα και μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, το ελληνικό εμπόριο πάλι τα ίδια «ΝΑΙ» θα  λέει  και όλοι μαζί οι 650.000 μικρομεσαίοι της αγοράς με τα 2,5 εκ. εργαζόμενους μας θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, ώστε να μην προστεθούμε στο 1,5 εκ. των ανέργων συνανθρώπων μας..."

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: