Ψηφιοποίησης Ληξιαρχείου Δήμου Ρεθύμνης


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σάρωση των Ληξιαρχικών Πράξεων του Ληξιαρχείου μας που ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου και έγινε στα πλαίσια της πρώτης φάσης του έργου Εθνικό Ληξιαρχείο - Μητρώο Πολιτών.

Η σάρωση αφορούσε στην περίοδο από την έναρξη του Ληξιαρχείου μας το έτος 1926  μέχρι την 8/5/2013 οπότε και εφαρμόζεται το Πληροφοριακό Σύστημα Ληξιαρχικών Πράξεων.

Σαρώθηκαν συνολικά 89.927 Πράξεις από τις οποίες οι 6.230 αφορούν στις πρώην Κοινότητες του πρίν τον νόμο « Καποδίστρια» Δήμου Ρεθύμνης.
Από τις σαρωμένες Πράξεις ελέγχτηκε από τον Ληξίαρχο δειγματοληπτικά το 5% σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου.

Με την ολοκλήρωση της σάρωσης του Ληξιαρχείου μας όμως δεν ολοκληρώνεται και το  Εθνικό Ληξιαρχείο - Μητρώο Πολιτών. Η ολοκλήρωση του έργου προϋποθέτει σε πρώτη φάση τη σάρωση όλων των Ληξιαρχείων της χώρας (βρίσκεται σε εξέλιξη), θα ακολουθήσει η ενσωμάτωση των σαρωμένων Πράξεων στη βάση του Υπουργείου και η μετάπτωση των στοιχείων στα πεδία της εφαρμογής του νέου Πληροφοριακού Συστήματος.
Η διαδικασία είναι πολύπλοκη και χρειάζεται βάθος χρόνου για την παραγωγική χρήση του Έργου.

Μέχρι τότε, τα Ληξιαρχεία επωμίζονται ένα πρόσθετο βάρος στην καθημερινότητά τους. Κι΄ αυτό γιατί, επειδή  δεν γίνεται να σαρωθούν ξανά, θα πρέπει, σε κάθε διόρθωση, μεταβολή, προσθήκη κλπ , οι Πράξεις αυτές μετά τη διόρθωσή τους να καταχωρούνται με πληκτρολόγηση ξανά στο Σύστημα (σαν το γεγονός να συμβαίνει σήμερα).
Η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα και θα έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των Δημοτών (αν ο χρόνος εξυπηρέτησης μέχρι σήμερα σ’ αυτές τις περιπτώσεις ήταν 10-20 λεπτά ανάλογα της περίπτωσης, με τα νέα δεδομένα υπερβαίνει τα 40 λεπτά).

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε συγνώμη από το κοινό για τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που ενδέχεται να παρουσιαστούν, επικαλούμαστε την κατανόηση του και υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε όσο τον δυνατόν  για την ταχύτερη εξυπηρέτηση του.
Πρώτη προτεραιότητα για μας όπως πάντα είναι και θα είναι η γρήγορη, έγκυρη και σύννομη εξυπηρέτηση του πολίτη.   

 

Ο Ληξίαρχος
της Δημοτικής Ενότητας Ρεθύμνης
του Δήμου Ρεθύμνης

Ιωάννης Φωτάκης

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: