Συνεργασία Δημάρχου με Πρόεδρο Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Πρόεδρο της Παγκρητική  Ένωσης Αμερικής κο Ψαράκη Παναγιώτη και την εκπρόσωπο της Παγκρητίου στην Ελλάδα κα Καλογριδάκη – Λαγουδάκη Αμαλία, υποδέχθηκε χθες στο Γραφείο του Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης.
Η συνεργασία τους ήταν ιδιαίτερη θερμή κι εποικοδομητική και στη διάρκεια της ο Πρόεδρος της Παγκρητικής ενημέρωσε το Δήμαρχο για τις σημαντικές πολιτιστικές δράσεις που διοργανώνουν στην Αμερική, σε συνεργασία με τα 80 Κρητικά  Σωματεία   που συμμετέχουν στην Ένωση, με δεδομένο ότι οι αποστάσεις της μιας πόλης από την άλλη είναι τεράστιες και ο συντονισμός των  δράσεων τους καθίσταται ένα πολύ δύσκολο έργο.  Πάντως, υπηρετούν με προσήλωση και κόπο το στόχο που είναι να εμπνεύσουν τις νέες γενιές να γνωρίσουν και να διατηρήσουν ενεργό το πάθος και την αγάπη για την Παράδοση και τον πολιτισμό της Κρήτης.
Στο πλαίσιο της ίδιας συνεργασίας κατέθεσαν όλοι την κοινή τους αγωνία για να διατηρηθεί ο ελληνισμός της διασποράς, των επόμενων πλέον γενεών, ζωντανός, ακμαίος, να μιλά την ελληνική γλώσσα και να μυηθεί στην ιστορία τα ήθη και την παράδοση του τόπου καταγωγής τους. Σε αυτό το πνεύμα,  συμφώνησαν σε κοινές δράσεις  πολιτισμού (γλώσσας , διατροφής, παραδοσιακού χορού, θεάτρου κλπ)  τις οποίες μπορούν να συστηματοποιήσουν και να  προγραμματίσουν για το επόμενο καλοκαίρι ώστε όταν έχουμε στο Ρέθυμνο επισκέπτες κατά την περίοδο  του θέρους  από την Αμερική, να υπάρχουν ανάλογες δράσεις υποδοχής, ιδίως των νέων γενεών,  προκειμένου να μυηθούν και βιωματικά στον πλούτο της ιστορίας και της παράδοσης   του νησιού μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: