« Το Μεσαιωνικό και Σύγχρονο Ρέθεμνος και οι Παραδοσιακοί Οικισμοί του Νομού Ρεθύμνης».


Κατηγορία: Ψυχαγωγία

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
Την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 8 το βράδυ, στο «Σπίτι του Πολιτισμού», θα πραγματοποιηθεί μία ενδιαφέρουσα ομιλία από τον καθηγητή κ. Χρίστο Μακρή, με θέμα « Το Μεσαιωνικό και Σύγχρονο Ρέθεμνος και οι Παραδοσιακοί Οικισμοί του Νομού Ρεθύμνης».
 
Ο καταξιωμένος Ρεθεμνιώτης Καθηγητής θα παρουσιάσει την αναπτυξιακή διαδρομή του Ρεθύμνου μέσα στο χρόνο, τις δυσκολίες που προέκυψαν στην χάραξη αυτή της διαδρομής, τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν και αυτές που χάθηκαν ενώ θα μοιραστεί με το ακροατήριο τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες όχι μόνον για την πόλη του Ρεθύμνου αλλά και για τους Οικισμούς.
 
Γνωρίζοντας ότι αφ’ ενός, ο κ. Μακρής ήταν από τους πρωτοπόρους Ρεθεμνιώτες που υπερασπίστηκαν σθεναρά τη διάσωση των μνημείων του ιστορικού μας κέντρου, που οραματίστηκαν την ανάπτυξη του Ρεθύμνου μέσα από τη σύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον, που επέμειναν στην αλληλεξάρτηση της προστασίας και ανάδειξης του μνημειακού πλούτου της πόλης με τον Τουρισμό, και αφετέρου, τη γλαφυρότητα, το λυρισμό και η επιστημονική κατάρτιση του ομιλητή, είναι βέβαιον ότι η συγκεκριμένη ομιλία έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για τους αιρετούς εκπροσώπους τους Ρεθύμνου, τους Δημάρχους του νομού, τα Δημοτικά συμβούλια, τους φορείς και όλους τους Ρεθεμνιώτες που νοιάζονται για το μέλλον της πόλης μας μέσα από τη γνωριμία με το παρελθόν της.
 
Η συγκεκριμένη ομιλία, ωστόσο, θα είναι χρήσιμη κυρίως για τους νέους για τους οποίους θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για την ορθή διεκδίκηση της ποιότητας ζωής τους μέσα από την αειφόρα ανάπτυξη της πόλης μας, την οποία σύντομα θα κληθούν να διαχειριστούν ως ενήλικες.
 
Στο τέλος της εκδήλωσης, θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες βιβλίο το οποίο προλογίζει ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης και στο οποίο περιλαμβάνονται οι 3 περίφημες ομιλίες του κ. Μακρή που έδωσε 40 χρόνια πριν στο Ωδείο του Ρεθύμνου παρακινώντας με το θυελλώδη δυναμισμό του τους Ρεθεμνιώτες της εποχής εκείνης να αποτρέψουν την κατεδάφιση των μνημείων της Παλιάς Πόλης, να υπερασπιστούν την ιστορία της, να αναπτύξουν υποδομές για τον Τουρισμό κ.α.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: