«ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΤ»


Κατηγορία: Ψυχαγωγία

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
 Μνημόνιο Συνεργασίας του Δικτύου των Δήμων Κρήτης και Νήσων Αιγαίου «ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΤ» συνυπέγραψαν την π. Παρασκευή (27/03/09), στο Ηράκλειο, οι Εκπρόσωποι 15 Δήμων που συμμετέχουν στη δημιουργία του Δικτύου, στο πλαίσιο Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ηρακλείου.
 
Στην Ημερίδα Διαδημοτικής Συνεργασίας Δήμων Κρήτης και Νήσων Αιγαίου σε θέματα Πληροφορικής και Επικοινωνιών. προήδρευσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και συμμετείχαν στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Εσωτερικών, του Πρόεδρου Νέων Τεχνολογιών της ΚΕΔΚΕ, Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο και Δημάρχων & Αντιδημάρχων των Δήμων που συμμετέχουν στο Δίκτυο.

 
Λόγω απουσίας του Δημάρχου Ρεθύμνου , το Δήμο μας εκπροσώπησε στην Ημερίδα και υπέγραψε το μνημόνιο ο Αντιδήμαρχος κ. Τάσος Παπαδουράκης συνοδευόμενος από τον υπέυθυνο Πληροφορικής στο Δ.Ρ κ. Πάνο Μαθηνό.
Οι 15 (δεκαπέντε) Δήμοι που συμμετέχουν στη δημιουργία του δικτύου είναι οι : Δήμος Αγ. Νικολάου, Βαθέος Σάμου, Ερμουπόλεως, Ηρακλείου, Ιεράπετρας, Καλλιθέας Ρόδου, Μυτιλήνης, Νάξου, Νέας Αλικαρνασσού, Πάρου, Ρεθύμνης, Ροδίων, Σητείας, Χανίων και Χίου.

 Σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι διοργανωτές :
« Η υπογραφή του μνημονίου  σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός φορέα ο οποίος θα έχει ως  στόχο την προώθηση  της  Ευρυζωνικότητας αλλά και γενικότερα των Ψηφιακών Τεχνολογιών με απώτερο σκοπό τη εγκαθίδρυση της Κοινωνίας της Γνώσης και της Πληροφορίας για όλους. Αποτελεί δε το πρώτο βήμα για την υλοποίηση ευρύτερων συνεργασιών και την βάση για υλοποίηση μελλοντικών κοινών δράσεων και έργων στον τομέα της Ψηφιακής Σύγκλισης.

Στη Ημερίδα επίσης υιοθετήθηκε και υπεγράφη ένας  καταστατικός χάρτης υποχρεώσεων των Δημοτικών αρχών έναντι των πολιτών στην "Κοινωνία της Γνώσης". Μ' αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κρήτης και Αιγαίου ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό επίπεδο υποδομών και ένας ενιαίος Ηλεκτρονικός Νησιωτικός Χώρος.
Τέλος κατά την διάρκεια της Ημερίδας ο εκπρόσωπος του Ειδικού Γραμματέα Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών κος Βαφειάδης, ανακοίνωσε την χρηματοδότηση της επέκτασης και συντήρησης των Δικτύων Οπτικών Ινών, μέχρι το τέλος του 2010».

Υ.Γ. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μελετήσουν (από αύριο) τους αναλυτικούς όρους που προβλέπονται στο μνημόνιο συνεργασίας, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνου   www.rethymno.gr
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: