Πρόσκληση της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής


Κατηγορία: Τουρισμός

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Υπουργού Τουρισμού

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας
 
Η  Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με το υπάρχον στρατηγικό σχέδιο δράσης για την Τουριστική Προβολή, προτίθεται να ενεργοποιήσει τα Θεματικά Δίκτυα Συνεργασίας (ProductClubs), ξεκινώντας από το Δίκτυο Συνεργασίας για τον Πολιτιστικό Τουρισμό. Για αυτόν το σκοπό η Περιφέρεια Αττικής ξεκινά - για πρώτη φορά - μια συγκροτημένη συνεργασία τόσο με τους πολιτιστικούς οργανισμούς και θεσμούς, όσο επίσης με τους ενδιαφερόμενους Δήμους και με τις τουριστικές επιχειρήσεις που εξειδικεύονται σε ταξίδια αυτής της μορφής. Η προσέγγιση της Περιφέρειας Αττικής στην έννοια του πολιτιστικού τουρισμού δεν περιορίζεται μόνο στην ιδιαίτερα πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Αττικής, αλλά περιλαμβάνει και τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία σε όλες της τις εκφάνσεις.
 
Έτσι, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε σε μια συνάντηση εργασίας για την ενεργοποίηση θεματικού δικτύου συνεργασίας (ProductClub) με θέμα την ανάπτυξη και ανάδειξη του πολιτιστικού τουρισμού όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά συνολικά στην Αττική, προκειμένου να δρομολογήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για αυτήν τη μορφή τουρισμού με τη δική σας ενεργό συμμετοχή. 
 
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
 
     Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016
     Ώρα: 10 π.μ.στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης
 
Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης θα θέλαμε αφενός να σας παρουσιάσουμε την πρότασή μας για συνεργασία με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών πολιτιστικού ενδιαφέροντος και αφετέρου να ακούσουμε τις δικές σας εμπειρίες, σκέψεις και προτάσεις για αυτό το θέμα.
 
 Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης:
 
- θα γίνει εισήγηση για την προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού και τη δημιουργία του κατάλληλου συνεργατικού σχήματος
 
- θα παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες μελέτες περιπτώσεων (case studies) πολιτιστικού τουρισμού
 
- θα γίνει συζήτηση για την εφεξής συνεργασία.
 
Το τελικό ζητούμενο της συνάντησης είναι να δρομολογήσουμε ένα μόνιμο σχήμα συνεργασίας με αντικείμενο τον πολιτιστικό τουρισμό της Αττικής, στο οποίο θα θέλαμε και τη δική σας ενεργό συμμετοχή.
 
Μας είναι ιδιαίτερα σημαντική η παρουσία σας και θα χαρούμε πολύ να μετάσχετε στην ανωτέρω συνάντηση.
Παρακαλούμε επιβεβαιώστε τη συμμετοχή τη δική σας ή/και συνεργατών σας στην εκδήλωση στην παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση.
 
Επίσης, εάν θα σας ενδιέφερε να κάνετε μια σύντομη παρουσίαση της δουλειάς σας (διάρκειας 10 λεπτών) στο χώρο του πολιτιστικού τουρισμού, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κ. Μαρία Παντελούς ή την κα Ερμιόνη Μπαϊραμίδου (τηλ.: 213 2065 103, - 861, e-mail: tourismos@patt.gov.gr) το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εντάξουμε την παρουσίασή σας στο πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: