Κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού και Δικτύων Αποχέτευσης και Μεταφοράς Λυμάτων


Κατηγορία: Περιβάλλον

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Με πρωτοβουλία των Δημάρχων Ρεθύμνου κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη και Νικηφόρου Φωκά κ. Αντώνη Πατεράκη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ρεθύμνης σύσκεψη για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΔΗΜΩΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΦΩΚΑ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ». Στην σύσκεψη  συμμετείχαν ο Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Ηλίας Λαμπίρης, και ο Πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ.κ. Κώστας Λαμπρινός και  Κώστας Αραμπατζόγλου. Στη συνάντηση είχαν επίσης προσκληθεί η βουλευτής Ρεθύμνου κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Δήμαρχος Αρκαδίου κ. Μανώλης Μανωλακάκης, οι οποίοι ειδοποίησαν ότι λόγω προγραμματισμένων υποχρεώσεών τους αδυνατούσαν να παρευρεθούν.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης εκδηλώθηκε έντονη ανησυχία για την στασιμότητα του θέματος και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι ενώ από το 2005 έχει με την υπ. αριθμ. 35842/ΔΕ-5607 απόφαση  του Υπουργείου Οικονομικών χρηματοδοτηθεί το έργο με το ποσό των 20.311.900 €,  ωστόσο στην πραγματικότητα δεν έχει προβλεφθεί  σε κανένα κρατικό προϋπολογισμό το παραμικρό ποσό για το συγκεκριμένο έργο εκτός των 480.000 €  που έλαβε μετά από πολλαπλές πιέσεις ο Δήμος Νικηφόρου Φωκά.

Συνεπώς, ενώ και οι τρεις Δήμοι είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο έργο, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει η χρηματοδότηση και οι εγκατεστημένοι εργολάβοι στο Δήμο Νικηφόρου Φωκά και στο Δήμο Αρκαδίου αρνούνται να εκτελέσουν το έργο.

Τέλος, διαπιστώθηκε ότι, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και τις παραστάσεις που έχουν γίνει στα αρμόδια υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομικών, μέχρι στιγμής υπάρχει μια παρελκυστική τακτική και έλλειψη πρόβλεψης για τον τρόπο και τα μέσα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου.

Με δεδομένη λοιπόν την αναγκαιότητα του έργου που αφορά τα λύματα των τριών Δήμων και τη σωστή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και κυρίως την αποτροπή ρύπανσης του βόρειου παραλιακού μετώπου, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να ζητηθεί από τους δυο βουλευτές του Νομού να εντείνουν τις πιέσεις τους στα  αρμόδια Υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Οικονομικών για να ενεργοποιηθεί επιτέλους η συγκεκριμένη χρηματοδότηση που για 4 χρόνια έχει παραμείνει γράμμα κενό.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: