Επίσκεψη Δήμου Ρεθύμνου σε αντιπροσωπεία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πόλεων με Μαρίνα (ΑΕΜΑ)


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Το Δήμο Ρεθύμνης πρόκειται να επισκεφθεί αντιπροσωπεία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πόλεων με Μαρίνα (ΑΕΜΑ) το Σάββατο 9 Μαΐου στις 9.00 το πρωί στο Δημαρχείο. Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας στην πόλη μας πραγματοποιείται σε συνέχεια της επίσκεψης του Δημάρχου Ρεθύμνης τον περασμένο Μάρτιο στην Πορτογαλία, οπότε και οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του Δήμου μας στην Ένωση Ευρωπαϊκών Πόλεων με Μαρίνα.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους: Julio Barroso Πρόεδρο ΑΕΜΑ και Δήμαρχο Λάγος Πορτογαλίας, Joao Varques Γραμματέα ΑΕΜΑ, Joaquim Marreiros Διευθυντή Δήμου Λάγος, Rudy Van Der Ween Αντιπρόσωπο ΑΕΜΑ Βελγίου και ιδρυτικό μέλος της ΑΕΜΑ και Αναστασία Ανδρουλάκη Υπεύθυνη ΑΕΜΑ Ελλάδος.

Η παρουσία της αντιπροσωπείας στο Ρέθυμνο εντάσσεται στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης της ΑΕΜΑ στην Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην πόλη μας, το Προεδρείο και τα μέλη της ΑΕΜΑ θα δουν από κοντά τη μαρίνα και το Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου, καθώς και τα έργα ανάπλασης τα οποία συντελούνται στον περιβάλλοντα αυτών χώρο. Στη συνάντησή τους στο Δημαρχείο Ρεθύμνου θα παρουσιάσουν το νέο επίσημο έντυπο της ΑΕΜΑ, που φέτος συμπεριλαμβάνει και την πόλη του Ρεθύμνου και το οποίο διανέμεται στους ιδιοκτήτες σκαφών και γιωτ παγκοσμίως.

Η επίσκεψη της ΑΕΜΑ στην πόλη του Ρεθύμνου κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, αφού για πρώτη φορά ο Δήμος μας συμμετέχει σε έναν επίσημο φορέα αξιοποίησης και προβολής πόλεων με μαρίνα. Είναι κατανοητό ότι η ένταξη της μαρίνας και του Ενετικού Λιμανιού του Ρεθύμνου σε ευρωπαϊκά προγράμματα και η διαφήμιση του Ρεθύμνου σε τουριστικό δυναμικό υψηλού οικονομικού επιπέδου θα έχει πολλαπλά οικονομικά οφέλη για τον τόπο μας.

Στη διάρκεια της σύσκεψής τους, τα μέλη της ΑΕΜΑ με τη συμμετοχή του νέου μέλους, Δημάρχου Ρεθύμνου Γιώργη Χ. Μαρινάκη θα συζητήσουν για τις προοπτικές των νέων δράσεων των προγραμμάτων INTERREG και για την προετοιμασία του πανευρωπαϊκού συνεδρίου της ΑΕΜΑ που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2010 στον Άγιο Νικόλαο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η αντιπροσωπεία της ΑΕΜΑ θα αναχωρήσει από το Ρέθυμνο με προορισμό τον Άγιο Νικόλαο, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των μελών- πόλεων της Κρήτης που συμμετέχουν στην ΑΕΜΑ.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: