Αυξήσεις ταξί: Η Κοινωνία Αντιδρά και Εκφράζεται με Αποχή


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

ΙΝΚΑ - Ινστιτούτο Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Πριν από αρκετές ημέρες στηλιτεύσαμε, ως πολιτικά και κοινωνικά απαράδεκτες τις αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί. 

Αναδείξαμε το γεγονός ότι η λογική – αιτιολογία της αύξησης του κόστους (κυρίως λόγω τιμών καυσίμων), που ακολουθήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να δοθούν στους ιδιοκτήτες ταξί, από το 2004 αυξήσεις 48% δηλαδή αυξήσεις πολύ πάνω από τον δείκτη τιμών καταναλωτή και τις αυξήσεις αποδοχών των υπολοίπων Ελλήνων, εγκαταλείφθηκε όταν οι τιμές των καυσίμων έπεσαν και θα έπρεπε να υπάρξουν μέχρι και μειώσεις.

Ξεχάστηκε λοιπόν το κοινωνικά, πολιτικά και ηθικά αυτονόητο της συγκράτησης των τιμών εν μέσω οικονομικής κρίσης και εφευρέθηκε η «ορθή παροχή υπηρεσιών» !!!.

Με αυτό το πρόσχημα αποφασίστηκε η αύξηση των κομίστρων ως προς την χιλιομετρική αποζημίωση μέχρι και κατά 100% μέσα σε 12 μήνες !!!.

            Για να πράξουν το επαγγελματικά ορθό και νόμιμο οι ιδιοκτήτες ταξί πρέπει να πληρωθούν με τεράστιες αυξήσεις !!!. Αυτό είναι το περιεχόμενο του νέου «αυτονόητου». Ούτε κουβέντα για το προηγούμενο «αυτονόητο», ούτε κουβέντα για μείωση, λόγω της μείωσης του κόστους. 

 Παράλληλα τα ταξί θα εισέρχονται και θα κινούνται πλέον σε αρκετούς λεωφορειόδρομους επιτείνοντας τα προβλήματα μιας καθημαγμένης, παραμελημένης και ανεπαρκούς δημόσιας και κοινωνικής υπηρεσίας: των μέσων μαζικής μεταφοράς.    

Καλέσαμε και καλούμε την κοινωνία να να συνεχίσει τον περιορισμό της χρήσης ταξί στις απολύτως απαραίτητες περιπτώσεις και να προτιμήσει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με αίτημα και στόχο την μείωση των τιμών και την μη εφαρμογή των αυξήσεων και των ρυθμίσεων κατάληψης των λεωφορειόδρομων.

 

 Πάγιο αίτημά μας και δικαίωμά μας είναι η άμεση και αποφασιστική βελτίωση της δημόσιας κοινωνικής υπηρεσίας, αυτής των μέσων μαζικής μεταφοράς.

  • Είδαμε τους Ελληνες πολίτες να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας αυτό. Ορθά έπραξαν και ορθά να συνεχίσουν να πράττουν.
  • Φυσικά και όπως αναμέναμε δεν είδαμε ούτε οι διπλομισθώσεις να σταματούν, ούτε καλύτερες συμπεριφορές, ούτε τίποτα εκτεταμένους νέους ελέγχους από την πλευρά του κράτους.
  • Παράλληλα, υπενθυμίσαμε στους ιδιοκτήτες ταξί ότι η υπέρογκη αύξηση των τιμών δημιουργεί ένα εξαιρετικά ελκυστικό περιβάλλον για τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ταξί. Αυτές θα επιδιώξουν σύντομα την απελευθέρωση των αδειών ταξί και θα αποκτήσουν μερικές χιλιάδες ταξί. Η υπάρχουσα παγκόσμια οικονομική κρίση δείχνει ότι η απληστία μπορεί να γίνει μπούμερανγκ. 
  • Με χαρά μας είδαμε πρόσφατα εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί της περιφέρειας και της επαρχίας να αντιδρούν στις αυξήσεις αυτές και να αντιλαμβάνονται τον πραγματικό ρόλο της εργασίας τους.
  • Τους καλούμε, σας καλούμε όλους να συνεχίσετε και να επεκτείνετε τις συμπεριφορές αυτές.
  •  Αρνούμαστε να μετέχουμε και να στηρίζουμε ολέθριους παραλογισμούς.
  •  Αυτό-οργανωνόμαστε, αποφασίζουμε και πράττουμε για την καλυτέρευση της ζωής μας.
  • Πιέζουμε και διεκδικούμε μέχρι τη νίκη.                   
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τo νομικό μας σύμβουλο Δημήτρη Καραμήτσα 6936000836.
Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: