Φουγάρο Κουμπέ


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων με οριακή πλειοψηφία χαρακτήρισε το Φουγάρο του Κουμπέ ως μνημείο της νεότερης βιομηχανικής περιόδου του Ρεθύμνου. Η θετική αυτή εξέλιξη αποδεικνύει ότι η έγγραφη παρέμβαση του βουλευτή Ρεθύμνης κου Ηλία Λαμπίρη, όσο και του Δημάρχου Ρεθύμνης κου Γιώργη Χ. Μαρινάκη και του Προέδρου του Ε.Β.Ε. κου Γιώργη Γιακουμάκη είχαν αποτέλεσμα και ότι η συντονισμένη συνεργασία όλων των φορέων με αιτιολογημένες παρεμβάσεις και με ρεαλιστικά επιχειρήματα μπορούν και έχουν τελικά ανταπόκριση τόσο από τις υπηρεσίες όσο και από τα αρμόδια υπουργεία.

Είναι αυτονόητο ότι η ευτυχής κατάληξη του θέματος σημαίνει τη διάσωση ενός σπουδαίου μνημείου, συμβόλου της πρώην βιομηχανικής περιοχής του Κουμπέ, με το οποίο οι κάτοικοι αυτής της πόλης ήταν και είναι ακόμη και σήμερα συναισθηματικά δεμένοι. Εκείνο που απομένει, είναι να συντονιστούν πάλι όλοι οι φορείς του τόπου, Βουλευτές, Νομαρχία, Δήμος, Επιμελητήριο για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για τη διατήρηση και την άμεση επισκευή της Βιομηχανικής Καμινάδας του Κουμπέ, ώστε πραγματικά να αποτελέσει ένα κόσμημα και ένα σημείο αναφοράς για την πόλη μας.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: