Δηλώσεις για τις νέες Δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου απατώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για το πώς σχολιάζει τα εξαγγελθέντα από τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου μέτρα,  αναφορικά για τις νέες Δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ανακοίνωση του νέου μεγάλου προγράμματος ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων αποτελεί μια ιδιαίτερα καλοδεχούμενη ενέργεια. Στην δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία, η εξαγγελθείσα δράση βοηθάει στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση της αγοράς, αποτελώντας έτσι ένα ακόμη αντίδοτο στην κρίση.

Επισημαίνω ότι, το Υπουργείο Οικονομίας έκανε δεκτές τις προτάσεις της ΕΣΕΕ σχεδόν στο σύνολό τους, καθιστώντας έτσι το πρόγραμμα ιδιαίτερα ελκυστικό για τις επιχειρήσεις στις οποίες απευθύνεται.

Τονίζω τα ιδιαίτερα θετικά σημεία του προγράμματος:

  1. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πόρων (80%) κατευθύνεται στις επιχειρήσεις της περιφέρειας.
  2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολουμένοι, με μέσο τζίρο τελευταίας τριετίας, τουλάχιστον 30.000€.
  3. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 65% του επενδυτικού προγράμματος για όλη την περιφέρεια και 55% για την Αττική, έναντι 40% που ήταν στο αντίστοιχο πρόγραμμα του Γ’ ΚΠΣ.
  4. Καλύπτονται και κτιριακά έργα έως ποσοστού 50% της συνολικής επένδυσης.
  5. Υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής έως του 40% της δημόσιας δαπάνης.
  6. Το ύψος της επένδυσης μπορεί να είναι από 20.000€ έως 200.000€

Σημαντικό επίσης είναι, το ότι, θα μπορούν να μεταφερθούν πόροι που δεν θα απορροφηθούν από την μια θεματική ενότητα στην άλλη, γεγονός που θα βοηθήσει στην προσπάθεια αξιοποίησης κάθε διαθέσιμου ευρώ.

Τέλος, μετά την σημερινή ανακοίνωση της 1ης μεγάλης δράσης του ΕΣΠΑ ειδικά για τις ΜμΕ, καλούμε τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών να συνεχίσει με ακόμη πιο έντονο ρυθμό τις προσπάθειές του και την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τόνωση της αγοράς και ειδικότερα των μικρών και πολύ μικρών Ελλήνων επιχειρηματιών.»

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: