Πόρισμα Διαδοχικής Ασφάλισης


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Με αφορμή την κατάθεση του πορίσματος από την Επιτροπή που εξέτασε τα προβλήματα της Διαδοχικής Ασφάλισης, στην Υπουργό Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, εξεδόθη το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

«Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με ικανοποίηση υποδέχεται το γεγονός ότι, επιτέλους ξεκίνησε η διαδικασία άρσης μιας μεγάλης αδικίας σε βάρος όσων στον εργασιακό τους βίο είχαν την «ατυχία» να περάσουν  από δύο ή περισσότερα Ταμεία Κύριας Ασφάλισης.

Αναφερόμαστε στο τεράστιο κοινωνικό θέμα της απονομής συντάξεων χαμηλότερων κατά 30% περίπου, στην περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης. Πρόκειται για μια «οιονεί υπεξαίρεση» προς όφελος των  Ασφαλιστικών Ταμείων και σε βάρος των ασφαλισμένων και που επιτέλους θα σταματήσει.

Οι πολλοί συνάδελφοι που «ατυχώς» υπάγονται σ’ αυτή την κατηγορία ασφαλισμένων, εκφράζουν την ευχή ότι, οι απαιτούμενες νομοθετικές και λοιπές ρυθμίσεις, θα ολοκληρωθούν στο συντομότερο δυνατόν χρονικό διάστημα και σύμφωνα με τις προτάσεις του πορίσματος, ούτως ώστε μια διαχρονική αδικία να αποτελέσει πλέον παρελθόν.

Η ΕΣΕΕ, η οποία είχε θέσει το συγκεκριμένο πρόβλημα στην κορυφή του διεκδικητικού της πλαισίου, αισθάνεται δικαιωμένη, διότι οι σωστές και θεμελιωμένες προτάσεις της, έτυχαν της αποδοχής της Επιτροπής και είμαστε βέβαιοι και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας».

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: