Προσφορές - Κανόνες στην Αγορά


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Αιφνιδιάζουν για μία ακόμη φορά τους καταναλωτές και τις εμπορικές επιχειρήσεις, οι αρμόδιοι για τήρηση των θεσμών και των κανόνων στην αγορά, με την τροπολογία για τις προσφορές, που «νύκτωρ» και πέρα από κάθε δεοντολογία και πιθανώς νομιμότητα, πέρασαν από την Βουλή.

Πρόκειται στην ουσία για πλήρη απορρύθμιση της αγοράς, με δεδομένο ότι, ο καταναλωτής δεν θα γνωρίζει εάν η τιμή που αγοράζει είναι χαμηλή, είναι σωστή, περιέχει έκπτωση, είναι προϊόν προσφοράς ή προωθητικής ενέργειας και ποιας και πόσο τελικά απέχει από την αρχική τιμή.

Εάν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με την αδυναμία των Διευθύνσεων Εμπορίου των Νομαρχιών, να προβούν σε ουσιαστικούς ελέγχους, τότε δυστυχώς πολύ φοβούμεθα ότι, η κατανάλωση παραδίδεται στους λίγους που δεκαετίες τώρα, προσπαθούν να την χαλιναγωγήσουν και να την ελέγξουν τελικά για ίδιο όφελος.

Δυστυχώς, το Υπουργείο Εμπορίου αφού άφησε το παρεμπόριο να κατακλύσει κάθε γωνιά της πατρίδας μας και αφού με θεσμικό τρόπο ενισχύει το υπαίθριο εμπόριο (παζάρια κλπ.), σήμερα νομιμοποιεί την «ασυδοσία» των ολίγων, εις βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών ελληνικών επιχειρήσεων.

Στην δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία, η κοινωνία και κατά συνέπεια η αγορά χρειάζονται ηρεμία και αποφάσεις που λαμβάνονται μετά από ενδελεχή διάλογο και ωφελούν όλους και όχι κάποιους.

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, που ελήφθη ερήμην των θεσμοθετημένων οργάνων, μας δίνει την βεβαιότητα ότι, οι καταναλωτές μένουν εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι στις επιδιώξεις κάποιων που θα θελήσουν να τους παραπλανήσουν, γεγονός που συνέβαινε στο παρελθόν και που τα τελευταία χρόνια μετά από σωστές νομοθετικές παρεμβάσεις είχε, σχεδόν εξαφανιστεί.

Η ΕΣΕΕ, εκφράζοντας το ελληνικό εμπόριο που στέκεται πάντα δίπλα στην κοινωνία, καλεί τις εμπορικές επιχειρήσεις:

α) να διατηρήσουν την ξεκάθαρη πολιτική των χαμηλών τιμών, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και όχι μόνο στις ξαφνικά «προεκπτώσεις» ή στα «δεκαήμερα προσφορών» ή όπως αλλιώς θα τα ονομάσουν στο μέλλον. Σύνθημά μας ήταν και είναι ΜΙΑ ΤΙΜΗ, ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ και

β) παρ’ όλη την μείωση τους τζίρου τους, να διατηρήσουν την απασχόληση σταθερή, βοηθώντας έτσι, την ανάκαμψη της κατανάλωσης.

γ) να εφαρμόζουν το Σύνταγμα που ορίζει τους Νόμους που ισχύουν από της δημοσιεύσεώς τους στα ΦΕΚ, για αποφυγή τυχόν εκπτώσεων από τους ελέγχους των αρμοδίων. Ας αφήσουν σε άλλους την παραβίασή του.

Τέλος, καλεί τους «αρμοδίους» να εφαρμόσουν τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για στήριξη των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: