Μνημόνιο συνεργασίας, για τους καταναλωτές, χωρίς τους καταναλωτές!


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

ΚΕ.Π.ΚΑ. Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Μας εξέπληξε, δυσάρεστα, η ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ του Υπουργείου και του ΣΕΒ, το οποίο θα στοχεύει, στην προστασία των καταναλωτών. 

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών επισημαίνει:

  • Ο Υπουργός Ανάπτυξης προχώρησε στην υπογραφή του μνημονίου, χωρίς καμιά ενημέρωση και διαβούλευση, με τους καταναλωτές.
  • Οι δηλώσεις του Υπουργού, όπως αναγράφονται, στον τύπο: «Πολιτεία, Ενώσεις Καταναλωτών και Επιχειρήσεις, είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου», δεν εκφράζουν τους καταναλωτές. Οι καταναλωτές δεν παραδίδουμε την προστασία των δικαιωμάτων μας, σε κανένα, που δρα, ερήμην μας. Ακόμα, και αν βρεθούμε, στην ίδια πλευρά του λόφου, ο αποκλεισμός των καταναλωτών, από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, μας ρίχνει, στις παρυφές του λόφου.
  • Οι καταναλωτές δεν παραδίδουμε την ενημέρωσή μας και την εκπαίδευσή μας, σε επιχειρηματικά συμφέροντα, που θα αναλάβουν αυτές τις δράσεις, καταναλώνοντας κονδύλια του φορολογούμενου καταναλωτή.
  • Η συμμετοχή των καταναλωτών και ο κοινωνικός έλεγχος, που ασκούν, είναι τα μόνα στοιχεία, που εγγυώνται την πραγματική προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Οι καταναλωτές έχουμε «βαρεθεί»να γινόμαστε «αντικείμενα» εκμετάλλευσης, είτε στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, είτε στα πλαίσια των εθελοντικών κωδίκων συμπεριφοράς της βιομηχανίας, είτε στα πλαίσια υπογραφής μνημονίων, για εμάς, χωρίς εμάς.

 

Καλούμε τον Υπουργό Ανάπτυξης, εάν θέλει να ενισχύσει την κλονισμένη εμπιστοσύνη των καταναλωτών, στην αγορά, ώστε να ενισχυθεί η οικονομία και η ανάπτυξη της χώρας, καθώς και η προοπτική των επιχειρήσεων, να κάνει συμμέτοχους τους καταναλωτές, σε αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: