Νέα επιβάρυνση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων από τα εξαγγελθέντα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης


Κατηγορία: Ειδήσεις-Πολιτική

Αποστολέας:

Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ Ένωση Καταναλωτών - Η Ποιότητα της Ζωής

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Η επιβάρυνση των καταναλωτών με νέα φορολογικά μέτρα, προκειμένου να καλυφθούν οι τρύπες της ελληνικής οικονομίας, φαίνεται να μην έχει τέλος. Πριν από μήνες ήταν τα χαράτσια των διοδίων και των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών και ενώ πολλές από τις εθνικές οδούς χαρακτηρίζονται ως θανάσιμες και η ποιότητα των συγκοινωνιακών υπηρεσιών μέσω λεωφορείων και τρόλεϊ είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Τώρα είναι, μεταξύ πολλών άλλων, ο ειδικός φόρος στα τέλη κινητής τηλεφωνίας και τα καρτοκινητά καθώς και στην κατανάλωση καυσίμων.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Οικονομίας, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης Βενζίνης αυξάνεται από 359€ σε 410€ το χιλιόλιτρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα υπάρξει συνολική αύξηση στη λιανική τιμή 6 λεπτά το λίτρο. Είναι περιττό να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα της τιμής της βενζίνης αποτελεί ένα από τα σκοτεινότερα σημεία του καταναλωτικού χώρου και της αγοράς. Γιατί εκτός από τη δυσαναλογία ανάμεσα στην πορεία των τιμών όταν η τιμή του πετρελαίου ανέβαινε και όταν έπεφτε, επικρατεί πλήρης αδιαφάνεια στο πώς τελικά διαμορφώνεται η τιμή της βενζίνης.
Επιπλέον, ανακοινώθηκαν πανηγυρικά τόσο η αναπροσαρμογή του υπολογισμού των τελών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας όσο και η επιβολή φόρων στα καρτοκινητά τηλέφωνα.

Πλέον, ο νέος τρόπος υπολογισμού των συνδρομητικών τελών είναι ως εξής:

λογαριασμός  έως 50€ ποσοστό τέλους  12%
από 50,01 έως 100           15%
100,01 έως 150          18%
150,01 και άνω          20%
Ακόμα, επιβάλλεται στα καρτοκινητά τηλέφωνα τέλος 12% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας!

Σύμφωνα μάλιστα με τον Υπουργό Οικονομίας, τα μέτρα αυτά είναι «κοινωνικά δίκαια κατανεμημένα» και «το κέντρο βάρους αυτών βρίσκεται στη πλευρά των ευπορότερων». Το ακριβώς αντίθετο όμως αποδεικνύουν στοιχεία της Ένωσης Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας. Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της ICAP Group, το 53% των χρηστών καρτοκινητής αποτελούν ηλικιωμένοι και φοιτητές και το 57% χρήστες ασθενέστερου κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου.
Φαίνεται όμως ότι στην προσπάθειά της η κυβέρνηση να μαζέψει χρήματα από παντού, αγνόησε στατιστικά στοιχεία και δεδομένα, όπως αγνόησε ότι τα μέτρα αυτά προστίθενται σε προηγούμενα αντικαταναλωτικά μέτρα, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την αδιαφορία της για την οικονομική ελάφρυνση των ήδη επιβαρυμένων ελλήνων καταναλωτών.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καταδικάζει την αντικαταναλωτική και άδικη πολιτική της κυβέρνησης και δηλώνει ότι ενάντια στο νέο κύμα αυξήσεων, μόνο η συσπειρωμένη αντίδραση των καταναλωτών μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: