Χαιρετισμός Δημάρχου στην Έναρξη 23ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ


Κατηγορία: Ψυχαγωγία

Αποστολέας:

Γραφείο Τύπου Δήμου Ρεθύμνης - Μαρινάκης Γιώργος

Δείτε το προφίλ του αποστολέα
Αύξηση Γραμματοσειράς Μείωση Γραμματοσειράς Περισσότερα άρθρα αποστολέα Εκτύπωση σελίδας

Κυρίες και Κύριοι

Φίλες και Φίλοι

Σας καλωσορίζουμε σε τούτη τη Μεγάλη Γιορτή. Και σας ευχαριστούμε που είστε παρόντες σε κάθε βήμα που κάνει η πόλη μας μπροστά. Σε κάθε προσπάθεια της να αναδείξει τον Πολιτισμό της που είναι πλούσιος όπως πλούσια είναι και τα αισθήματα των ανθρώπων της.

Βρισκόμαστε στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, στη νέα μας Πλατεία. Καταλήξαμε εδώ, απόψε, αφού διανύσαμε μαζί μια όμορφη διαδρομή που μας ταξίδεψε στην Αναγέννηση. Γίναμε προσκυνητές σε μια τελετή που ξύπνησε μνήμες απ’ το παρελθόν. Αναβαπτιστήκαμε με τους ήχους και τις εικόνες μιας εποχής που ξεδιπλώθηκε μπρος τα μάτια μας ζωντανή, πολύχρωμη, μυστηριακή. Μαζί με το Δόγη και τη Δόγησσα, τους Έρωτες της Φωτιάς και του Νερού, το Δούκα και τη Δούκισσα, τους Ευγενείς, τους Ιερείς, τους Μουσικούς, τη Χορωδία, τις Κανατοφόρες και την Ιέρεια, τιθασσεύσαμε την ορμή των Στοιχείων της Φύσης, εξαναγκάσαμε τα αντίθετα – το Νερό με τη Φωτιά -να συνυπάρξουν αποδεικνύοντας την αρμονία που υπάρχει στη Φύση, την ισορροπία και την αλληλεξάρτηση.

Περιπλανηθήκαμε στην πόλη μας, τη λουσμένη από το Υγρό Στοιχείο, ανάψαμε μαζί το Φάρο της Αναγέννησης, μοιραστήκαμε στιγμές γεμάτες Φως.

Ζεστάθηκαν οι καρδιές μας από τη θέρμη της Φωτιάς, δροσίστηκαν οι σκέψεις μας από την ζωογόνα αύρα του Νερού, γίναμε όλοι μια συντροφιά, ένα αδιαίρετο σύνολο που κατέθεσε το σεβασμό του στο Φυσικό και Ανθρώπινο Περιβάλλον, την αγάπη του για τούτη την πόλη που πορεύεται στο Αύριο με ελπίδα, αισιοδοξία, αξιοπρέπεια και δημιουργικότητα. Με τους Εθελοντές μας να πρωταγωνιστούν σε μια παράσταση ζωής, που διδάσκει ανθρωπιά και μοσχοβολά προσφορά.

Και είστε τόσο πολλοί όλοι εσείς που, υποτάξατε το χρόνο στις απαιτήσεις μια πόλης που ξέρει να παράγει Πολιτισμό, που προσφέρατε αφειδώλευτα τη θετική σας διάθεση, τη φαντασία σας, την υπομονή, το μεράκι και τον κόπο σας στο βωμό της Δημιουργίας, που μας συγκινείτε.

Είμαι υπερήφανος που είμαι Δήμαρχος μιας πόλης που έχει ανθρώπους που όχι μόνο ξέρουν και μπορούν αλλά κυρίως θέλουν να συνεισφέρουν ολόψυχα στην ευημερία της και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μέσα από δράσεις επίπονες αλλά συναρπαστικές και σπουδαίες συνάμα.

Με τους εθελοντές μας, λοιπόν, που μας προσέφεραν με τόση γενναιοδωρία αυτή την ξεχωριστή δυνατότητα να μυηθούμε στην Τέχνη της αυθόρμητης, ανιδιοτελούς και δημιουργικής Συμμετοχής, ανοίγουμε την αυλαία για το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου που, από πέρυσι, άλλαξε μορφή και περιεχόμενο αποκτώντας μια νέα ταυτότητα, αυτή που του ταιριάζει.

Για 10 ημέρες  το Ρέθυμνο θα ζήσει μοναδικές στιγμές μέσα από διάσημες φωνές που θα συνοδεύονται από όργανα της Αναγέννησης. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες απ΄ όλο τον κόσμο όπως η Εμμα Κιρκμπυ, το σύνολο Τάλις Σκόλαρς, η Βίβα Μπιάνκα Λούνα Μπίφι, ο Μαρτιν Ορο και πολλοί άλλοι διάσημοι μουσικοί θα μας γαληνέψουν με τους κρυστάλλινους ήχους της φωνής τους και τις πειθαρχημένες στα χέρια τους μουσικές νότες που θα ξεχύνονται ελεύθερες από τα μουσικά όργανα εποχής.

Το Τζαμί Νεραντζέ το γνωστό σε όλους μας Ωδείο και το θέατρο Ερωφίλη θα είναι οι φιλόξενοι τόποι των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του μοναδικού Αναγεννησιακού Φεστιβάλ στην Ελλάδα. 

Και μετά, όταν κυλήσει ο χρόνος και όλα θα τελειώσουν, πάλι εδώ θα ξανασυναντηθούμε .

 Στη Νέα μας Πλατεία, για να επιβεβαιώσουμε,  πλήρεις σε μουσικές εικόνες, το σμίξιμο του Νερού με τη Φωτιά, την Εναλλαγή και τη Συνύπαρξη, το σφιχταγκάλιασμα του Ανθρώπου με τη Φύση.

Ευχαριστώ όσους δούλεψαν γι’ αυτή τη γιορτή αλλά κυρίως ευχαριστώ τους Εθελοντές μας για αυτή την αξέχαστη εμπειρία που μας πρόσφεραν και για όλες τις άλλες που με τη συμβολή τους θα απολαύσουμε και οι οποίες θα συμπληρώσουν το βιβλίο των υπέροχων αναμνήσεων της ζωής μας. 

Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες κι επισκέπτες μας που είναι εδώ και που θα είναι ενεργοί συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις που ξεκινούν τώρα εδώ  και που στη καρδιά μας δεν θα τελειώσουν ποτέ.

Με αυτές τις σκέψεις και επιθυμίες Κηρύσσω την έναρξη του 23ου Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου.

Να είστε όλοι καλά και του Χρόνου πάλι να είμαστε όλοι μαζί! 

Δείτε άλλα άρθρα του αποστολέα
Εκτύπωση σελίδας
Αποστολή σε φίλο

Σχολιάστε:Σχετικές Κατηγορίες

Δημοσκόπηση
Ο διαχωρισμός του νομού σύμφωνα με το "Σχέδιο Καποδίστρια" πιστεύετε λειτουργεί θετικά ή αρνητικά στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Θετικά
Αρνητικά
Δεν έπαιξε κανένα ρόλο
Δε γνωρίζω

Δείτε αποτελέσματα
Δημοτικές Εκλογές 2010 & Περιφερειακές εκλογές 2010 Χρήσιμα & Καθημερινά

Κατασκευή Rethimno.gr

κατασκευή ιστοσελίδων
Επικοινωνία με EnterTheWeb
Λεωφ. Κουντουριώτη 77
Ρέθυμνο-Κρήτη
Τ.Κ. 74100
τηλ: 28310-28608
φαξ: 28310-28609
κιν: 693 44 318 28
e-mail: